Voetbaloverzicht- Zuidhorn houdt het spannend in Kloosterburen

0
165

STREEK – Het gesprek van de dag gaat de laatste tijd niet over voetbal, maar het weer. De hardnekkige winter gooit al maanden het voetbalprogramma in de war. Zelfs nu de lente is aangebroken. In het streekgebied ging zaterdag slechts één duel door. Grijpskerk verloor van Heerenveense Boys (zie verslag elders). Zondag vonden zelfs clubs met kunstgras dat het niet verantwoord was (gevoelstemperatuur werd berekend op -16). De enige streekwedstrijd was Kloosterburen-Zuidhorn, onder zonnige omstandigheden gespeeld. Zuidhorn won.

Op de site van VV KLOOSTERBUREN stond het volgende bericht: ‘Ondanks de "kou" gaan de wedstrijden van het eerste en tweede elftal gewoon door. De wind heeft voor een mooi droog veld gezorgd en de zon regelt een wat aangenamer temperatuur. Niets staat dus een mooie voetbalmiddag in de weg. Kleed u warm en tot vanmiddag langs het veld. Gezelligheid kent geen tijd’. Er kwamen honderd toeschouwers af op de wedstrijd tegen ZUIDHORN. Zuidhorn-trainer Marinus Siekman was vooraf verbaasd over het doorgaan. Eenmaal op het ‘Westerklooster’-terrein wist hij wel beter: prima om op te spelen. Zuidhorn domineerde de eerste helft (al was de eerste de beste kans voor de thuisclub, via Annejan Ozinga) en kwam na de 1-0 (eigen doelpunt na inzet Thom Wijnands) op slag van rust op 0-2. Zuidhorn dacht de wedstrijd simpel uit te spelen, maar zag Kloosterburen terugkomen. En na de 1-2 kwam het geloof erin bij de promovendus en ontstonden er nog hachelijke momenten bij het doel van de gasten. Pieter Meijer had Kloosterburen alsnog een punt kunnen bezorgen maar zag de keeper op de goede plaats staan. Leider Hans Bolt vond dat een gelijkspel verdiend was geweest. "Maar de 1-2 kwam te laat". Marinus Siekman was van mening dat Zuidhorn verzuimd heeft meer te maken. "Ik heb nooit het gevoel gehad dat we een punt zouden verspelen. Ze waren niet echt bij machte de 2-2 te maken". Zuidhorn blijft door dit resultaat bovenin draaien, terwijl de zwart-witten naar onderen moeten kijken.