Eiergooien, een kunst op zich

0
328
kruisweg eieren gooien 3

KRUISWEG – Het zit er weer op, het Paasweekend en ongetwijfeld hebben we allemaal een eitje getikt. Aan het spreekwoord ‘tik een eitje, breek de dag’ werd in Kruisweg gisteren, Tweede Paasdag, een geheel nieuwe betekenis gegeven. Daar werd niet de dag gebroken, maar het gros van de eieren. Jaarlijks wordt het Noord-Nederlands Kampioenschap Eiergooien georganiseerd, waarbij het de bedoeling is om het ei over een zo groot mogelijke afstand te gooien én heel op te vangen. Geen eenvoudige klus, waarbij dan ook tachtig procent van de eieren eraan gaat. Hilarische momenten en fanatieke deelnemers maken dit kampioenschap elk jaar weer hét hoogtepunt van het Paasweekend in de verre omgeving. Welk team zich uiteindelijk kampioen mocht worden, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend, maar aan de foto is wel te zien, dat ook deze editie van het kampioenschap weer zeer geslaagd was.