Els den Engelsman – Verdegaal

0
163
Burum - SomeoneEls

In Beeld

Op drie verschillende data in april en mei organiseert Els den Engelsman – Verdegaal een informatieavond over dyslexie. Voor ouders, leerkrachten en kinderen, maar ook voor volwassenen die al hun hele leven worstelen met letters. ‘Ik ben er van overtuigd dat een hoop dyslexieproblemen hun oorsprong vinden in het nog niet volledig ontwikkeld zijn, of een verkeerde samenwerking van de ogen. Tegenwoordig wordt er steeds jonger begonnen met taalonderwijs op scholen, terwijl de ogen van kinderen gemiddeld pas op hun zevende voldoende ontwikkeld zijn. Daarnaast zijn er kinderen die voornamelijk leren vanuit hun rechterhersenhelft, terwijl onze taal wordt opgeslagen in de linkerhersenhelft. Zij zijn enorme beelddenkers. Ik wil hen daarbij helpen de taal als beelden te herkennen. Op die manier is er een hoop winst te behalen voor zowel kinderen als volwassenen met dyslexie.’ Els den Engelsman werkt met een apparaatje dat een indicatie geeft hoe de ogen ontwikkeld zijn. Pas als een eventueel oogprobleem opgelost is, kan er gestart worden met de ‘Kernvisiemethode’. In deze methode wordt de leerstof aangeboden via de rechterhersenhelft en leren zij een woordbeeld maken, wat hen enorm kan helpen met lezen en schrijven. De informatieavonden vinden plaats op 9 april in ’t Vleckehûs in Surhuisterveen, 22 april in de bibliotheek in Bergum en 13 mei in de Colle in Kollum. Iedereen is welkom en er wordt geen entree gevraagd. Opgave is wel noodzakelijk, dat kan via info@someone-els.nl of telefoonnummer 0611401660. Aanvang: 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.someone-els.nl.