Geale Walde velt Kootstertille, Kobus redt Buitenpost

0
153

Zaterdagvoetbal

REGIO – Harkemase Boys is terug bij af. Na de 3-0 nederlaag bij Staphorst moet de ploeg van trainer Willem Brouwer weer naar beneden kijken. Albert Kobus was de held bij Buitenpost. De doelman keerde in de slotfase in de wedstrijd tegen CVVB een strafschop, waardoor zijn ploeg won met 2-1.

Harkemase Boys was kansloos bij het fanatieke Staphorst, dat het duel al na een half uur besliste. Ewald Koster en Roy Stroeve zetten de ploeg van ex Harekiet Jan van Raalte toen al op een 2-0 voorsprong. Na de rust vergrootte Rob Mijnheer de marge. De gasten lieten veel te weinig zien en mochten blij zijn dat het bij 3-0 bleef. En daarmee kreeg de zaterdag jarige Willem Brouwer geen passend verjaardagscadeau.

Buitenpost won op eigen veld met 2-1 van CVVB. De gasten begonnen goed en namen via Roorda de leiding. Buitenpost rechtte echter de rug en via doelpunten van de herstelde Dorian Berisha en verdediger Sip Jaap Bos werd het 2-1. CVVB leek in de slotfase langszij te komen, toen de ploeg uit Bedum een strafschop kreeg. Doelman Albert Kobus bewees echter weer eens zijn klasse en keerde de elfmeter. Daardoor bleef het bij een zwaarbevochten 2-1 zege.

Trynwalden had in Assen tegen LTC wel een puntje verdiend. Het mocht echter niet zo zijn, want door een doelpunt van Van Dijk won de thuisclub: 1-0. Trynwalden had weer gekozen voor een tactiek met drie spitsen. Dat leverde ook wel kansen op, de bal wilde – zeker in de eerste helft- niet tussen de palen. Al met al een ongelukkige nederlaag.

’t Fean’58 was dolblij met een puntje op eigen veld tegen koploper Leeuwarder Zwaluwen. Het was en bleef 0-0 in Surhuisterveen. De Zwaluwen kregen beduidend meer kansen, doelman Jelmer van der Meer bleek echter in topvorm. Aan de andere kant had Esdert Groen de winnende treffer op zijn schoen. Dat w s echter ook teveel van het goede geweest. Met 0-0 mocht de thuisclub de handen dichtknijpen.

Be Quick Dokkum had op eigen veld geen enkele moeite met hekkensluiter Oostergo: 5-0. Alle doelpunten vielen overigens na de thee. Rudolf Banga had een groot aandeel in de zege door drie keer te scoren. De overige twee treffers kwamen vanaf de strafschopstip en kwamen op naam van Jelmer Mullender en Gert Jan Koopmans. Namens Oostergo kreeg Halbe Mossel een rode kaart.

Kollum won met 3-2 bij CVVO en de manier waarop was opmerkelijk. CVVO was namelijk de veel betere ploeg maar vergat nou net waar het om draait in de voetbalsport: scoren. Toch nam de thuisclub via Massink de leiding. Van Marrum zette Kollum weer op gelijke hoogte, maar ook na de thee bleef CVVO beter. Visser tekende voor de 2-1, en de gastheren kregen daarna kans op kans om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde echter niet. En zoals zo vaak scoorde Kollum wel en ging het onverdiend met de drie punten naar huis. Maar daar maalde trainer Ron Pander na afloop werkelijk geen seconde om.

Minnertsga won met 4-0 van Rijperkerk. De uitslag vertelde het beeld van de wedstrijd. Minnertsga was heer en meester en had het duel al voor de rust beslist door doelpunten van Arjan Andringa en de ingevallen, hij stond nog geen minuut in het veld, Guido van der Meer. Roan Hein bepaalde de eindstand in de tweede helft op 4-0.

WTOC won op eigen veld met 2-1 van Wykels Hallum en legde de basis voor de zege in de eerste helft. Via goals van Jaap de Bruin en Berend Jan Prins stond het halverwege 2-0, en dat was conform het spelbeeld. Na de thee deed Andre Polet namens de gasten wel wat tegen. Verder liet het sterke WTOC het echter niet komen. Een bijzonder welkome overwinning voor WTOC.

VVT won met 3-1 van Kootstertille. De thuisclub was grote dank verschuldigd aan talent Geale Walde. De aanvaller was namelijk verantwoordelijk voor de gehele productie van de thuisclub, die ook de betere ploeg was zaterdagmiddag. Het belangrijke zespunten duel kende namens Kootstertille Jouke Waaksma- fraaie lob- als doelpuntenmaker.

Wardy en Ropta Boys bleven op 0-0 steken. Ropta Boys kreeg daarmee veel te weinig, want de ploeg domineerde negentig minuten. Zelfs tegen een man minder wisten de gasten echter niet te scoren. Dat mocht zeker Weidenaar zich aanrekenen, want met name voor de rust had hij simpelweg moeten coren.

Het gehavende ASC’75 ging onderuit bij Ouwe Syl: 5-2. Op de nederlaag was helemaal niets af te dingen. De doelpunten van ASC’75 waren wel het vermelden waard en kwamen op naam van Tamme de Boer (3-1) en Han Zwart (4-2). Van een spannende wedstrijd was echter geen moment sprake. Daarvoor was het krachtsverschil te groot.