Punt baat Grijpskerk niet; OKVC weer niet langs De Vogels

0
158

Voetbaloverzicht

STREEK – Grijpskerk is ondanks een punt bij Veenwouden op de laatste plaats beland. Aduard 2000 verloor op eigen veld van Zuidlaren (zie verslag elders). Ook FC LEO ging onderuit. De Leensters verloren met 3-0 bij VVK. Eveneens een nederlaag voor Opende: 1-0 bij Middelstum. Vierde klasser Fc Grootegast won met grote cijfers van Neptunia: 6-0. Zuidhorn is op weg naar de Vierde Klasse, na weer een overwinning. De hoogste uitslag viel te noteren bij De Lauwers: 13-0 tegen Jistrum.

Het zat eens mee met GRIJPSKERK dat op ‘de Kemphaan’ Veenwouden op 1-1 hield. Leider Klaas Banga gaf zelfs toe dat het een gestolen punt was. Een zeer matig Grijpskerk had geluk dat ‘Feanwald’ drie enorme kansen verprutste. De gasten kwamen wel achter door een erg gemakkelijk gegeven strafschop. In de tweede helft ging Grijpskerk, met de rechtstreeks van het werk gekomen Wiebe Loonstra en Bernard Steenbergen in de ploeg, energieker te werk. Tien minuten voor tijd schoot Danny Khoenkhoen de ploegen weer in evenwicht. Beide ploegen gooiden in de slotfase alles op de winst. Het bleef bij 1-1. Het punt leverde geen voordeel op. Doordat SDS won is Grijpskerk de nieuwe rode lantaarndrager. FC LEO speelde een slechte wedstrijd in Groningen, tegen VVK. In de toch al niet hoogstaande partij werd de thuisclub in het zadel geholpen door een dubieuze penalty, die verzilverd werd. De snode plannen van de oranjehemden vielen daardoor in duigen. Door een foutje werd het ook nog 2-0. In de tweede helft probeerde LEO het tij te keren, maar het zat er niet in. De Korreweg-club scoorde in de tegenstoot de 3-0. "De minst slechte heeft gewonnen", sprak leider Eric Dijkstra dan ook. OPENDE leed minimaal verlies in Middelstum. De 1-0 was niet verdiend. De bezoekers kregen maarliefst vier opgelegde kansen en hadden daarbij geen geluk. Uit een halve kans scoorde de thuisclub de 1-0, wat ook nog eens een eigen doelpunt was. Doordat de thuisclub in de tweede helft ook de kansen miste, gloorde er weer hoop aan de Peender horizon, maar tot de gelijkmaker leidde dit niet. FC GROOTEGAST had het alleen in het eerste kwartier voor en na rust moeilijk tegen Neptunia. Een vrije trap van Arjan Veenstra brak de ban. De groen-witten domineerden vervolgens en na de 2-0 ruststand liep de score in de tweede helft hoog op. Door onder meer drie doelpunten van Tim Veenstra werd het 6-0. Grootegast schoot met de grote zege niets op doordat alle ploegen bovenin wonnen, waaronder De Pelikanen en Godlinze, de twee voornaamste concurrenten. OKVC speelde in de eerste wedstrijd met 2-2 gelijk tegen De Vogels, dat eveneens onderin bivakkeert. Aan de Boventilsterweg bleef de strijd weer in balans. Maar OKVC had de belangrijke wedstrijd tegen degradatie kunnen en ook moeten winnen. Met name in de eerste helft werden legio kansen gemist. Ook na rust dicteerde OKVC het duel. Vanaf de aftrap faalde Christaan Koopman oog in oog met de keeper. Het bleef bij de brilstand. ZUIDHORN boekte een regelmatige zege bij Rood Zwart Baflo. Zuidhorn moest een weg zien te vinden langs de opgetrokken muur. Pas na een half uur kwam Peter Janse er doorheen: 0-1. Op identieke wijze verdubbelde de van een blessure teruggekomen Jurrie Schakel de score. De Bafloërs kwamen verder niet over de middellijn. NIEKERK behaalde een knap gelijkspel tegen Blue Boys, de nummer zes. In de heenwedstrijd in Nij Beets kregen de rood-witten een flink pak slaag. In eigen huis hield Niekerk de gasten op 2-2. DE LAUWERS had zoals verwacht geen kind aan Jistrum en eindigde in de dubbele cijfers: 13-0. Terwijl de zwakke opponent richting de honderd doelpunten tegen gaat, is de club uit Warfstermolen op weg naar de top. Door het verlies van Harkema Opeinde klom De Lauwers naar de derde stek. VVSV’09 stuurde het iets hoger geplaatste Potetos met een 3-2 nederlaag naar huis. Het betekende zoete wraak op de verloren partij in Groningen. De kobaltblauwen staan daardoor nog steviger in de middenmoot. Zondag ontving ZUIDHORN het puntloze BNC . "Je moet winnen van zo’n tegenstander. Maar zoveel druk, dan weet je niet wat je moet doen met de ruimte", vond ‘persvoorlichter’ Bart Brandt Buys de moeilijkheidsgraad. Het werd een afgetekende 4-0. Door dit resultaat blijven de ‘Smit-Boys’ vierde. NIEKERK kreeg voetballes van De Vogels in Stad. Na een pauzestand van 5-1 werd het 10-2. "Het middenveld van Niekerk werd helemaal overlopen. We waren niet bij de les. De Vogels was een klasse beter", sprak Gerrit Spaak duidelijke taal, die ook keek naar de smalle selectie. "We hebben zoveel geblesseerden en geschorste spelers. Onze A-junioren zijn nog te licht en er is geen tweede elftal. Zo krijg je geen respectabel elftal". KLOOSTERBUREN kreeg met 6-0 aan de broek in Bedum. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren de Westerkloosters niet kansloos. Maar binnen vijf minuten stond het 2-0. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Bedum. Het werd één grote ‘mispartij’. Vlak voor rust werd het 3-0. Kloosterburen knokte ervoor, maar de wedstrijd was gespeeld. GVB hield Engelbert in toom. Aan de Woldjesspoorweg bleef de stand 0-0. Na de 5-0 overwinning nu een verdienstelijk punt voor de Grootegast Voetbal Boys. EENRUM verslikte zich in laagvlieger De Wilper Boys, dat vorig seizoen nog mee deed bovenin. De Westerkwartierders- notabene na twintig minuten door een rode kaart met tien man- kwamen in de eerste helft op 0-1 en besliste de wedstrijd vanaf de stip. Een bittere pil voor de rood-zwarten die nog in de race zijn voor de prijzen.