Marga Waanders

0
194
marga

DOKKUM – Slechts 18 tweets stuurde het Twitter-account @Waanders0519 de wereld in, toen er besloten werd te stoppen met de activiteiten op het sociale medium. Aanleiding om op te houden met het fake-account van burgemeester Waanders van de gemeente Dongeradeel was een tweet van de burgemeester zelf. ‘Let op! Het account @Waanders0519 is niet mijn account. Ik zou het fijn vinden als de beheerder ervoor kiest onder eigen naam te twitteren,’ was te lezen op het account van de burgemeester. Omdat degene die achter het nep-account van de burgemeester zat Waanders geen slapeloze nachten wilde bezorgen werd er besloten te stoppen met het versturen van Tweets met een knipoog via het account. Wel gaf de beheerder de burgemeester een belangrijke tip mee: ‘Hopelijk heeft @mcmwaanders haar eigen Twitter account herontdekt! Contact met de burger is leuk en makkelijk via sociale media!’ Om vervolgens de laatste tweet de wereld in te sturen: ‘Oh, en wij vinden onze profielfoto mooier!’ Vooralsnog heeft de tip van de anonieme tweeter nog niets uitgehaald, de burgemeester is er niet meer van gaan twitteren. Zonde, gezien de 374 volgers die best nieuwsgierig zijn naar het online reilen en zeilen van de burgemeester.