Nieuwe samenwerking met Novatec van start

0
187
nordhorn smenwerking gem en novatec 3

NOORDHORN – De gemeente Zuidhorn stond afgelopen week in de werkplaats in Noordhorn stil bij de officiële start van de nieuwe samenwerking met Novatec. Re-integratie- en werkleerbedrijf Novatec is per 2013 gestopt als hoofdaannemer voor het groenonderhoud. De vier gemeenten in het Westerkwartier hebben gezamenlijk afgesproken dat de medewerkers van Novatec het groenonderhoud voor de gemeenten blijven verzorgen. Voor de gemeente Zuidhorn betekent dit dat 22 WSW-werknemers (Wet op de Sociale Werkvoorziening) voortaan samen met de eigen medewerkers van de buitendienst het groen van de gemeente gaan onderhouden. In 2013 blijft Novatec verantwoordelijk voor de sociale begeleiding.

De gemeente is in 2013 verantwoordelijk voor de totale aansturing van de werkzaamheden van de 22 wsw-werknemers en ziet toe op de kwaliteit van het te leveren werk. Dit jaar is een overgangsjaar en geldt als opmaat voor 2014. De vier gemeenten en Novatec bekijken samen op korte termijn wat de koers voor 2014 moet zijn.

nordhorn smenwerking gem en novatec 4

nordhorn smenwerking gem en novatec 2

nordhorn smenwerking gem en novatec 1