Samensterkerverder.nl officieel in de lucht

0
145
aduard opening site van samensterkerverder

ADUARD – Afgelopen week werd de website samensterkerverder.nl gelanceerd. De uit Zuidhorn afkomstige Tineke Kingma zette deze website voor en door lotgenoten op. In 2006 raakte zij in coma na een ernstig ongeval en ze knokte zich een weg terug door middel van jarenlange revalidatie. Op internet las zij vele verhalen van andere lotgenoten met een negatieve inslag. Zij besloot dat het ook anders kon door positieve verhalen te delen. “Ons doel is niet het wiel opnieuw uitvinden of het verzamelen van medische informatie. Ons doel is om mensen te helpen om weer omhoog te krabbelen en verder te leven, na een tegenslag.”

Ruim 70 bezoekers zagen hoe Tineke de officiële openingshandeling verrichte. Cabaretier Arno van der Heyden verzorgde op een zeer muzikale en sympathieke wijze de lancering. Wethouder Bert Nederveen (gemeente Zuidhorn) prees tijdens deze feestelijke avond het initiatief. “In deze financieel moeilijke tijden is deze website een voorbeeld voor de maatschappelijke sector.”

De lancering van de website is overigens pas het begin. “Het platform moet zal moeten groeien met inspirerende verhalen van lotgenoten en hun naasten. Daarnaast willen we zo snel mogelijk het eerste ‘Heldenevenement’ organiseren” vertelt bestuurslid Wim Kloosterman. Aanmelden hiervoor kan op www.samensterkerverder.nl.