Weer nederlaag Harkemase Boys, ’t Fean’58 haalt uit bij Grijpskerk

0
118
DSF_FRIE-p21voetbal-01

REGIO – Onder eindelijk weer eens prima omstandigheden werd er zaterdag een volledige competitieronde afgewerkt. Opvallend was opnieuw het verlies van Harkemase Boys op eigen veld tegen laagvlieger HZVV. Ook bijzonder: ‘t Fean’58 haalde weer eens uit. Uit bij Grijpskerk werd met 5-0 gewonnen.

Harkemase Boys en HZVV uit Hoogeveen deden niet zoveel voor elkaar onder. Beide ploegen kregen kansen. Hartman namens de gasten en Bacuna en Boersma namens de zwoegende thuisclub. Een kwartier voor tijd sloegen de bezoekers toe, toen de speersnelle Maurice Mulderij de gasten op 1-0 zette. De thuisclub wist zich daarna geen kansen meer te creëren. Daardoor is de situatie zorgelijk, zeker met de uitwedstrijd tegen SVZW voor de boeg.

Trynwalden deed wel uitstekende zaken door op eigen kunstgras met 2-1 te winnen van PKC’83. De bezoekers hadden wellicht wat meer kwaliteit, collectief was de thuisclub beter. Het nam door goals van Fedde Durk Kingmna en Piet Wessel Dijkstra dan ook terecht een 2-0 voorsprong. Daarna werden de gasten toch even waker. Doelman Gert Schaafsma keerde een strafschop maar wist de aansluitingstreffer niet te voorkomen: 2-1. Verder kwam het echter niet, waardoor de drie kostbare punten naar Trynwalden gingen.

Buitenpost nam uit bij Olde Veste via Rob Dijkstra een 1-0 voorsprong. Gezien het wedstrijdbeeld was dat niet eens onverdiend. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe groter het overwicht van de gastheren echter werd. Nadat doelman Albert Kobus weer een strafschop stopte, was even later een vrije trap van Bakker wel raak. Het Steenwijker hek was toen van de dam en uiteindelijk werd het verdiend 3-1. Het was toch al geen goede week voor Buitenpost, dat midweeks heel zuur (diep in de extra tijd) met 2-1 verloor van titelkandidaat Viboa.

’t Fean’58 (FOTO) won uit bij Grijpskerk wel heel royaal: 0-5. Alle treffers vielen overigens pas in de tweede helft. Aanvankelijk hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Een strafschop, benut door Ale Lanting, brak de wedstrijd open. Toch leken de gastheren terug in de wedstrijd te komen toen ook zij een penalty kregen. Wiebe Loonstra miste echter en toen knakte er wat bij Grijpskerk. Door doelpunten van opnieuw Lanting, Mchimbwa, Andre van der Molen (van grote afstand) en Willem van Kammen werd het 0-5.

Kollum won op eigen veld nipt met 2-1 van VVI. De zege voor de ploeg van trainer Ron Pander was verdiend. Joop Pijnacker zette de thuisclub op voorsprong, Menno de Vries bepaalde de ruststand echter op 1-1. Meteen na de rust regende het kansen voor de thuisclub. Met kunst en vliegwerk overleefde VVI die fase. Pijnacker zorgde er halverwege de tweede helft echter voor dat de punten in Kollum bleven: 2-1.

Stiens en Be Quick Dokkum deelden de punten. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0. Saai was het echter niet. Eigenlijk had de ploeg uit Dokkum recht op de zege. Grote kansen voor Freek Wouda, Rudolf Banga en Gert Jan Koopmans leverden echter geen treffers op. Bovendien meenden de gasten in de slotfase recht te hebben op ene strafschop toen Jelmer Mullender neer werd gelegd. De scheidsrechter wilde echter van niets weten.

Dokkum won op eigen veld met 5-1 van een zwak Zwaagwesteinde. Grote man was Minne Zijlstra. Hij maakte vier van de vijf goals. De overige treffer van het goed spelende Dokkum kwam op naam van Ronald van Dellen.

Oostergo kan degradatie niet meer ontlopen na de 1-3 nederlaag tegen Minnertsga. Opnieuw knokte de ploeg uit Ee voor wat het waard was. Opnieuw bleek het niet genoeg. De jonge ploeg is fysiek simpelweg nog niet rijp genoeg. Zaterdag maakte Johannes Visser namens de degradant de treffer, bij een 0-3 stand. Een pleister op de wond, meer was het niet.

Rijperkerk en WTOC wisten zaterdag niet te scoren: 0-0. In de beginfase kreeg Rijperkerk kans op kans maar bleek doelman Hoiting van de gasten niet te passeren. Gaandeweg kregen ook de gasten wat kansen. Al met al was de remise terecht, al meende Rijperkerk meer recht te hebben op de overwinning.

Kootstertille speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Marrum. Fokke de Vries zette de Tilsters nog wel op 1-0, genoeg voor de zege was het niet. Marten Evert Borger zette de gasten namelijk op gelijke hoogte. Doelman Meijer voorkwam in de slotfase zelfs een nederlaag voor Kootstertille, dat nu op de laatste plaats is beland.

Ropta Boys maakte gehakt van Drogeham: 5-0. Na en zwak begin opende Sander Braaksma de score toen een min of meer mislukte voorzet zo het doel in zeilde. Drogeham leek één keer wat terug te doen. De gelijkmaker vlak voor rust werd vanwege buitenspel echter afgekeurd. Na de thee nam de thuisclub afstand door Geert Linthof, Jan Pieter Braaksma, Simon Dijkstra en Birhanu.

Friese Boys was een maatje te groot voor Ternaard: 3-0. Met de wind in de rug maakte Arjen Bosma al snel de 1-0. Broer Ludo Bosma verdubbelde de score en de derde treffer kwam op naam van invaller René de Jong. De zege kwam geen moment in gevaar en was zonder meer verdiend.

ASC’75 verloor op eigen terrein met 2-1 van Wardy. De thuisclub miste aanvaller Han Zwart en dat was te merken. Na een 0-0 ruststand opende Erwin van der Sloot namens de gasten de score. Tamme de Boer deed vanaf de stip wat terug. Acht minuten voor tijd, ASC doelman Witte had toen ook al een strafschop gestopt, bepaalde Willem van der Werk de eindstand op 1-2.

Anjum won op eigen veld met 3-1 van VVT. Bij rust was er nog evenwicht: 1-1. VVT doelman Hiemstra moest er al voor de rust af toen hij de doorgebroken Johan Boersma neerlegde: penalty en een rode kaart. Boersma benutte de strafschop vervolgens: 1-0. Toch toonden de gasten veerkracht. In de 45e minuut maakte Siebe Geert de Vries de verrassende gelijkmaker. De gasten konden na de thee echter geen stand houden. De thuisclub liep uit naar 3-1 en dat was conform het wedstrijdbeeld.