Westernieland maakt start met Addingapark

0
110
westernieland boompjes planten

WESTERNIELAND – In het kader van het project ‘Vitale Dorpen’ in de gemeente De Marne bedacht Westernieland een plan om een ontmoetingspark te creeëren. Het idee is dat dit park een plek wordt, waar voor alle leeftijdsgroepen iets te doen of te beleven is. Afgelopen week werd de eerste stap naar dit Addingapark gezet. Wethouder Herwil van Gelder pootte de eerste bomen en heesters.

Meer dan een jaar is er aan de plannen gewerkt. In twee fasen wordt het uiteindelijke Addingapark gerealiseerd. Het deel aan de Addingalaan krijgt een plukweide met naast hoogstam fruitbomen ook laag plukfruit met bessen en hazelnoten. In het plan is geprobeerd om van de leefruimte, die bestaat uit de woonruimte, het park, de speeltuin en het omliggende landschap, één geheel te maken. Visueel wordt de lijn aangegeven maar de ruimtes worden niet van elkaar afgesloten.