Aafke Holman

0
136
Burum - Aafke Holman

In beeld

BURUM – De beeldende kunstenaar Aafke Holman uit Burum is uitgenodigd om te exposeren in Hamburg tijdens de tweejaarlijkse Evangelische Kirchentag, die plaats zal vinden van 1 tot en met 5 mei van dit jaar. De Evangelische Kirchentag is een tweejaarlijks cultuurfestijn dat door de protestantse kerken georganiseerd wordt. Naast exposities staan debatten over de actualiteit centraal. Er worden 100.000 bezoekers uit Duitsland en Nederland verwacht, waaronder Bondskanselier Angela Merkel. De werken waarmee Holman exposeert zijn een gedeelte van haar psalm-aquarellen. Het psalmenproject ‘De Psalmen, een vertaling in kleur’ voltooide zij in 2008. In totaal werkte zij hier twaalf zomers lang aan. Alle 150 psalmen zijn door Holman vertaald in kleur. Naast de aquarellen maakte zij ook bij elke psalm een haiku-achtig gedicht. Uitgeverij Jongbloed bv uit Heerenveen bracht deze psalmen uit in boekvorm. Van dit boek is een eenvoudige uitgave in het Duits verschenen. Holman heeft met de psalmen al op veel verschillende plaatsen geëxposeerd, en krijgt vaak goede reacties op de psalmen. ‘Het is heel fijn om te weten dat mensen er wat aan hebben gehad. Ik krijg regelmatig berichten uit het hele land vandaan dat het mensen iets gedaan heeft, dat ze erdoor geïnspireerd zijn of dat zij er troost uit haalden. Dat is fijn om te horen.’ Na Hamburg exposeert Aafke Holman in de maand augustus in de St. Lamberti-Kirche te Oldenburg.