Buitenpost blijft keurig zesde

0
425
BUITENPOST - voetbal

Met een punt schiet Trynwalden niets op

BUITENPOST – Vooral in het oosten van het land is het in slotfase van competities aan de orde van de dag: elkaar aan punten helpen. Elke club heeft een hekel aan verre uitwedstrijden en als het dus enigszins kan, worden ploegen uit de buurt een beetje geholpen. Buitenpost kon Trynwalden zaterdag op eigen veld echter geen dienst bewijzen. Daarvoor duurt de competitie nog net even te lang. Bovendien: helemaal veilig was Buitenpost zelf ook nog niet. En dus werd het een ‘gewone’ wedstrijd die ‘gewoon’ eindigde in een 1-1 gelijkspel. Een remise waarmee vooral de gasten niets opschieten.

Trynwalden staat er niet best voor. Met achttien punten uit twintig wedstrijden wordt weliswaar een nacompetitieplaats bekleed, de twee ploegen die nog onder Trynwalden staan (Noordscheschut en Oeverzwaluwen) kunnen als ze hun inhaalduel winnen boven de fusieclub komen. Dat betekent dus dat het de komende weken gebeuren moet. Buitenpost? Dat staat keurig zesde. De vijfde plaats is nog haalbaar, meer zit er niet in, al is daar ook niets mis mee.

Beide ploegen misten zaterdag een aantal basisspelers en dat was te merken ook. Geslaagde combinaties waren uniek, van goed voetbal was slechts zelden sprake. In het eerste bedrijf was de thuisclub de wat betere ploeg. De ploeg van trainer Patrick Zwart kreeg dan ook de beste kansen. In de achttiende minuut leverde één van deze mogelijkheden ook de openingstreffer op. Rob Dijkstra zette voor, Dorian Berisha kopte in en Sip Jaap Bos gaf vervolgens het beslissende tikje: 1-0. Gaandeweg de eerste helft beten de gasten – die keihard werkten, dat wel- wat meer van zich af. Pas drie minuten voor rust moest de andermaal uitstekend keepende Albert Kobus handelend optreden. De 1-0 bij rust was dan ook terecht.

Trynwalden speelde na de rust in elk geval veel daadkrachtiger en scherper. Toch kreeg de thuisclub dé kans op 2-0. Doelman Schaafsma van Trynwalden verdedigde verkeerd uit, Alex van der Veen schoot de bal echter pardoes in de handen van de doelman, terwijl een leeg doel lonkte. Na een uur werkvoetbal werd het toch gelijk. Een schot van Trynwalden belandde via het been van Jan Oppedijk net over de lijn: 1-1. Doelman Kobus- al weken de beste man bij Buitenpost- meende overigens dat de bal de doellijn niet gepasseerd was. Zijn argumenten werden door de prima fluitende scheidsrechter Hut echter in de wind geslagen.

Na de 1-1 kon de wedstrijd alle kanten op. Beide ploegen kregen nog wat kansen en halve kansen. De wedstrijd verdiende eigenlijk ook geen winnaar, en kreeg die dan ook niet. Voor Trynwalden restten nog slechts finales, Buitenpost lijkt het seizoen op het gemakje uit te kunnen spelen.