Er is wat te vieren bij Wilhelmina Rustoord

0
174
opende zaal open rustoord

OPENDE – Het was feest afgelopen week bij Zonnehuis Wilhelmina Rustoord in Opende. Dit verpleeghuis voor clienten met psychogeriatrie, oftewel dementie, stond afgelopen week stil bij de opening van de vernieuwde serre bij afdeling De Zwaluw.

“Het begon allemaal met de vloer, die begaf het”, vertelt Mieneke Alting. “Daar moest een nieuwe vloer in en toen kwam van het één, het ander. De serre was dan ook wel echt aan een opknapbeurt toe.” En dat was wat hij kreeg. Naast de vloer, is het geheel voorzien van een mooi likje verf en een nieuw keukenblokje. Een welkome aanvulling voor de kooktantes die ongeveer één keer in de twee weken komen koken met de bewoners.

De serre is een huiskamer waar de bewoners van De Zwaluw overdag veel te vinden zijn. Er wordt van alles georganiseerd en dus was de periode dat er gewerkt werd aan het opknappen van de serre vooral vervelend voor de bewoners. “’Moet dat nou zo lang duren?’, hoorde ik regelmatig”, vertelt Huub Kamsma, hoofd zorg en welzijn, in zijn speech. En daarom dus afgelopen woensdag een gezellig en feestelijk samenzijn, waarbij aan meneer Hardenbol de eer om de vernieuwde serre met het doorknippen van een lint officieel te openen. Daarna vielen bewoners, familieleden en personeel aan op een overheerlijk buffet.