Uitvaartvereniging Noordhorn viert 110-jarig bestaan met jubileumboek

0
177
Jubileumboek uitvaartver Laatste Eer Noordhorn

NOORDHORN – De Uitvaartvereniging Noordhorn bestaat alweer 110 jaar en dit bijzondere jubileum wilde het bestuur niet ongemerkt voorbij laten gaan. Trots presenteerde schrijver en Noordhorner Pierre Eigelshoven tijdens de feestelijke ledenvergadering het jubileumboek van de Uitvaartvereniging, welke in ontvangst werd genomen door Saakje Meijer-Schuurman. Haar man Leendert Meijer was niet alleen jarenlang voorzitter van de Uitvaartvereniging, maar ook een drijvende kracht achter het boek. Helaas is hij vorig jaar overleden.

Het jubileumboek biedt een kijkje in de voorbije 110 jaren. “Het verhaalt door de tijd heen van de Uitvaartvereniging”, vertelt secretaris/penningmeester Jan Tempel. “Van het ontstaan van de vereniging tot het kerkhof van Noordhorn, van de financiële situatie door de jaren heen tot wie, wanneer overleden is. Eigenlijk is het een beetje een naslagwerk. Voor wie van geschiedenis houdt, is het een heel interessant boek.”

De Uitvaartvereniging mag dan op leeftijd zijn, een einde is nog lang niet in zicht. “We hebben nog altijd zo’n 650 leden. Het is eigenlijk ook heel onverstandig om niet lid te zijn”, vindt Tempel. “Bij een uitvaart scheelt het wel zo’n 1000 à 1500 euro. We zijn geen verzekering, dus wij keren uit in natura. Onze leden krijgen een uitvaartleider, vier dragers en een auto bij overlijden.”

Wie het boek wil aanschaffen, kan tot 1 mei een exemplaar reserveren bij Jan Tempel, Langestraat 10 Noordhorn, Tel. 0594502832/ 06-13209409, E-mail: jtempel1@hotmail.com.