Vliegtuig week lang in weiland Grootegast

0
392
vliegtuig Grootegast

GROOTEGAST – Automobilisten die afgelopen week over de Ipo Haaimaweg nabij Grootegast reden zullen afgelopen week raar opgekeken hebben. In een weiland langs de weg stond namelijk een week lang een heus vliegtuig. Het toestel was er neergezet door leden van de Vliegclub Fryslân. Zij hebben ruzie met de beheersstichting van Vliegveld Drachten, dat de landingsgelden wil verhogen. Voor leden van de club was het aanleiding om het vliegtuig daarom tijdelijk in Grootegast te zetten. Volgens voorzitter Wout Wetering uit Augustinusga gaat het om een tijdelijke oplossing. Uiteindelijk komt het vliegtuig op een vliegveld te staan waar een hangaar is. Het veld langs de Ipo Haaimaweg wordt door de club al ruim vijftien jaar zo af en toe gebruikt als vliegveld.