Weer ruime zege ‘t Fean’58, WTOC schiet met scherp

0
143

Zaterdagvoetbal

REGIO – Het gaat niet goed met Harkemase Boys. De hoofdklasser verloor zaterdag met 3-1 van SWZW en kijkt ondertussen het degradatiespook recht in de ogen. Zaterdag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen NSC, ook degradatiekandidaat. Beter verging het WTOC dat op eigen veld met 8-1 won van rode lantaarn Oostergo. Jaap de Bruin was de grote man. Hij nam de helft van de productie voor zijn rekening.

Harkemase Boys was zaterdag in Wierden helemaal niet zoveel minder dan SVZW. Verschil zat ‘m echter in het benutten van de kansen. Jordi Kamphuis bepaalde de ruststand op 1-0. Na de thee was het duel in evenwicht. De eerste kans van de gastheren betekende echter 2-0 (Kevin Aman) en daarmee was de wedstrijd beslist. Mirko Zwiers maakte de 3-0. Namens de gasten deed Heine Uuldriks (69.) wat terug.

’t Fean’58 won de thuiswedstrijd tegen Waterpoort Boys met liefst 5-0. Grote man was Imani Mchimbwa. Hij maakte namelijk drie goals. Harrie Groen- de 2-0- en invaller Ale Lanting – de 5-0- maakten de overige treffers voor het net op tijd herstelde ’t Fean’58, dat een week eerder ook al met 5-0 won, toen van Grijpskerk.

Kollum pakte in Damwoude een puntje door met 1-1 gelijk te spelen tegen Broekster Boys. Kollum deed zichzelf daarmee te kort. Met name in de eerste helft verzuimde de ploeg van trainer Ron Pander afstand te nemen. Nu bleef het bij slechts één treffer, op naam van Hein van Marrum. Na de thee beet de thuisclub wat meer van zich af en werd het al snel 1-1 door Harry Wijnsma. Daarna kon het in een meer spannend dan goed duel alle kanten op.

Be Quick Dokkum verloor op eigen veld met 4-1 van koploper en aanstaand kampioen Zeerobben. De gasten legde de basis voor de ruime zege in het eerste half uur. Toen namelijk bepaalden Frank ten Hoeve en David van der Pol (twee treffers) de tussenstand op 0-3. Daarmee gingen de gasten bijzonder effectief met de kansen om. Twee minuten voor rust maakte de Dokkumer captain Marcel Storm de 1-3. Meteen na de pauze kreeg de thuisclub een aantal dotten van kansen. Zoals zo vaak viel de goal echter aan de andere kant (1-4) en was de wedstrijd beslist.

Friese Boys kon het niet bolwerken tegen het nog steeds ongeslagen VIOD uit Driesum. In een eenzijdige wedstrijd werd het 4-0 voor de aanstaande kampioen door doelpunten van Jelmer Visser, Pieter Ele Kuitert, Jelle de Graaf (eigen doelpunt) en Bauke Visser.

Hardegarijp en Wykels Hallum sloten hun onderlinge wedstrijd met 2-2 af. Alle treffers vielen in een prachtige eerste helft, waarin het publiek voortdurend op het puntje van de stoel zat. Wytse Meijering zette de thuisclub al snel op 1-0, André Polet zorgde voor de 1-1. Weer nam thuisclub Hardegarijp de leiding. Dit keer scoorde Gert Jan Spindelaar. Twee minuten voor de thee bepaalde opnieuw Polet de ruststand op 2-2. Ook na de thee was het duel het aanzien meer dan waard. Gescoord werd er echter niet meer.

Rijperkerk pakte in Sexbierum een punt bij AVC. Het werd 2-2. Het duel was in evenwicht. Brian Bergsma maakte de 0-1, waarna de gastheren voor de rust nog op gelijke hoogte kwamen: 1-1. Het gehavende Rijperkerk nam na de thee weer de leiding, dit keer via Johannes Meijer. De thuisclub kwam daarna uit een strafschop op gelijke hoogte. Rijperkerk speelt volgende week de beladen derby tegen Hardegarijp.

Ternaard won met 2-0 van Ropta Boys. De thuisclub won verdiend op basis van veel strijd en inzet, terwijl de gasten een wat timide indruk maakten. Jacco de Jong zette Ternaard voor de rust op 1-0. Gosse Reinder Kingma verdubbelde na de thee de score. Pas in de slotminuten peurde Ropta Boys er iets uit dat leek op een offensief. Treffers leverde dit echter niet op.

ASC’75 won de uitwedstrijd tegen Drogeham met 2-1. Tamme de Boer zette de gasten vanaf een metertje of 25 op 0-1. Na de rust maakte Han Zwart de 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Na de 1-2 van Tinus Huisman kort voor tijd werd het echter toch nog spannend. Met kunst en vliegwerk bleven de gasten overeind, en dat was wel conform het spelbeeld.

Kootstertille blijft hekkensluiter. Ouwe Syl bleek zaterdag met 4-1 te sterk. Het verschil zat ‘m met name in de tweede helft. Toen werden de bezoekers overklast en had de score nog veel hoger uit kunnen vallen. Bovendien stak routinier Gerard de Vries in grootse vorm. Hij maakte drie van de vier goals. Namens de gasten scoorde Menno Bosma (1-1). De vierde goals van de thuisclub kwam van de voet van Nanne Tjouke Tjepkema.

Berlikum kwam tekort tegen Zwaagwesteinde: 3-0. De thuisclub werd door een foutje van Berlikum goalie Veenstra in het zadel geholpen. Sven Rozendal profiteerde:1-0. Diezelfde Rozendal verdubbelde na de rust de score. Het werd 3-0, een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld, door Piet Dijkstra.

Dokkum verloor toch wel verrassend met 4-1 van Rottevalle. De zege voor de thuisclub was terecht want zeker in de eerste helft was Rottevalle heer en meester. Steffen Schra maakte in de fase twee goals. Diezelfde Schra gooide meteen na de rust het duel in het slot. Het werd door Tacoma nog wel 3-1. Het slotakkoord was voor Jos Boonstra: 4-1.

WTOC verpulverde op eigen veld hekkensluiter Oostergo: 8-1. WTOC heerste op alle fronten en speelde uitstekend voetbal. Jaap de Bruin was de grote man door de helft van de productie voor zijn rekening te nemen. De overige treffers kwamen op naam van Tedo de Bruin, aanvoerder Berend Jan Prins, een kopbal van Taede van der Ploeg en een stiffie van Jitze Keizer.