Bart Korvemaker

0
260
DOKKUM - Bart Korvemaker

Stichting Stadsfeesten Dokkum

‘De Stichting Stadsfeesten Dokkum is één keer in de vier jaar verantwoordelijk voor de stadsfeesten in de stad. Daarnaast organiseren we ieder jaar in het najaar de muzikale kroegentocht in de binnenstad en de festiviteiten rondom Koninginnedag. Ieder jaar hebben we in het programma van Koninginnedag vaste elementen. Dit jaar zal dat vanzelfsprekend een beetje anders zijn, in verband met de troonswisseling. In de stad hangen schermen waarop de wisseling van de troon te zien zal zijn. En ‘s avonds tijdens de traditionele lampionnentocht zullen we halverwege stoppen, en zal de kinderburgemeester samen met burgemeester Marga Waanders de koningslinde gaan planten op een bolwerk. Verder zijn er de vertrouwde onderdelen, maar ook voor het eerst op De Markt de mogelijkheid om te tokkelen en te abseilen. We zijn heel benieuwd of dat in de smaak gaat vallen. Wat wij enorm belangrijk vinden, en ook blijven vinden, is dat het feest van Koninginnedag voor alle inwoners in Dokkum een feest is. Het moet laagdrempelig zijn, en daardoor zijn alle activiteiten overdag gratis te bezoeken.

Vorig jaar hebben we de Stadsfeesten gehad, dus we zijn nog niet bezig met de voorbereidingen van de volgende feesten. Dat duurt nog zo lang. Pas volgend jaar gaan we beginnen met brainstormen over het thema en de invulling van het programma. Sinds enkele jaren zijn er ook ieder jaar in de nazomer de Admiraliteitsdagen. Ook hierin speelt de Stichting Stadsfeesten Dokkum een rol.

Mijn grote droom is om in Dokkum nog eens een gondelvaart te organiseren tijdens de stadsfeesten. In de jaren ’80 is er eens een gondelvaart geweest, maar daarna jammer genoeg nooit meer. En dat terwijl Dokkum echt een ideale locatie voor een gondelvaart is, met de bolwerken als tribune voor het publiek. Maar voor een gondelvaart heb je natuurlijk ook mensen nodig die de gondels bouwen en dat is voor de buurtverenigingen financieel niet altijd mogelijk of er is niet genoeg tijd om een gondel te bouwen. Toch hoop ik dat het er ooit van komt. Dat kan een waar spektakel worden waarmee Dokkum goed op de kaart wordt gezet.’