Enthousiasme spat van actiedag Gomarus af

0
174
zuidhorn gomarus col aktie 5

ZUIDHORN – De leerlingen van het Gomarus College zaten afgelopen vrijdag niet in de banken bij wiskunde, geschiedenis of Nederlands, maar staken flink hun handen uit de mouwen om zoveel mogelijk geld op te halen voor zorgboerderij de Hoeve Paradij in Aduard. Ze wasten auto’s en bakten pannenkoeken. De teller staat na deze actie en eerdere acties al op 6.000 euro. Thea Jongeling van de Hoeve Paradij ziet de rolstoelbus, het ultieme doel, er wel komen. “Of het nou weinig of veel geld oplevert allemaal, in beide gevallen komt er een mooie bus.” Vooral het enthousiasme van de leerlingen hebben haar en haar man diep geraakt. In mei à juni volgt er nog een sponsorloop en kan de balans definitief opgemaakt worden. “Meestal levert dat ook wel twee- à drieduizend euro op”, vertelt Wessel Bos, directeur van het Gomarus College. “Ongeveer één keer in de twee à drie jaar zetten we ons in voor een goed doel. De ene keer de ‘verre naasten’, de andere juist de ‘nabije naasten’. Geld halen is natuurlijk het doel, maar daarnaast is het heel belangrijk dat de leerlingen er bewust van zijn, wie hun naasten zijn.”

 

 

zuidhorn gomarus col aktie 62

 

zuidhorn gomarus col aktie 4