Friese Boys laat zich foppen, wéér nederlaag Harkemase Boys

0
113

REGIO – Harkemase Boys liet zich op eigen veld foppen door NSC uit Nijkerk. Beter verging het ’t Fean’58, dat met 3-2 won van Heerenveense Boys.

Harkemase Boys nam op eigen veld twee keer een voorsprong tegen het laaggeklasseerde NSC uit Nijkerk. Al na twintig tellen opende Johnsen Bacuna de score. De gasten kwamen daarna langszij, maar na een uur voetbal maakte Raymond Bolt de verdiende 2-1. Een kwartier voor tijd werd het weer gelijk (2-2) en zo leek het duel ook te eindigen. Een vrije trap van topscorer Ridouan Tabaouini in de extra tijd besliste echter anders: 2-3. Zaterdag spelen de geplaagde Boys op eigen veld tegen koploper ONS Sneek. Het duel begint om 18.00 uur.

Buitenpost verloor in een buitengewoon winderig Leek met 2-1 van VEV’67. De wind speelde een grote rol in de wedstrijd. De thuisclub had in de eerste helft de wind mee en scoorde twee keer. Twee keer was Van der Zee – waarvan één uit een discutabele strafschop- de schutter. Na de thee waren de rollen volledig omgedraaid en domineerde Buitenpost. Verder dan een doelpunt van Jan Oppedijk (penalty) kwam de ploeg echter niet.

BCV verloor verrassend op eigen veld met 3-1 van Veenwouden. In de eerste helft was er niets aan de hand voor de thuisclub. Het was wat beter en opende namens Robert Stelpstra de score, een stand die tot aan de rust gehandhaafd bleef. Na de 1-1 van Albert Jan van Zwol leek er iets te knappen bij de thuisclub. Daarom kon diezelfde Van Zwol na zwak verdedigen de 1-2 maken en werd het via Stefan Jan Sijtsma zelfs 1-3. Gezien het tweede bedrijf was dat niet eens onverdiend.

’t Fean’58 is bezig aan een prima reeks. Zaterdag werd met 3-2 gewonnen bij Heerenveense Boys. De overwinning was verdiend, al bakten beide ploegen er in de eerste helft weinig van. In de laatste twee minuten van de eerste helft wisten beide ploegen te scoren. Bodzinga maakte 1-0, Andre van der Molen maakte namens de gasten gelijk. Een mislukte voorzet betekende na de rust de 2-1 voor de thuisclub, maar de bezoekers toonden karakter. Wietze Vrij schoot een vrije trap binnen (2-2) en het slotakkoord was voor wie anders dan Imani Mchimbwa. Hij kopte de gasten naar 2-3.

WTOC weet weer wat verliezen is. Uit bij Stiens werd met 3-1 verloren. WTOC kreeg in de eerste helft wel wat kansen, toch ging de thuisclub met 1-0 rusten door een doelpunt van Gerlof Veltman. Binnen het uur was het vervolgens 3-0. Pas acht minuten voor tijd deed het best aardig spelende WTOC wat terug. Jaap de Bruin maakte de eretreffer: 3-1.

Ropta Boys bleek op eigen veld niet opgewassen tegen koploper Viod. Bij rust was het duel al beslist, toen namelijk stond het al 0-3. Ook na de rust was het overwicht van de gasten groot. Wel zorgde Birhanu Rispens voor de 1-3. Uiteindelijk liep Viod echter verdiend uit naar 1-5.

Be Quick Dokkum en Minnertsga deelden de punten: 0-0. Voor de thee kreeg Be Quick via met name Koopmans een paar goede kansen. Zo raakte hij de paal en ging een prachtig hakballetje net naast. Aan na de rust kreeg de thuisclub kansen op de openingstreffer. Die kwam er echter niet, waardoor het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Kootstertille deed heel goede zaken door op eigen veld met 1-0 te winnen van Wardy. Grote man was Fokke de Vries. Hij tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Kootstertille weer zich heeft op de nacompetitie om lijfsbehoud.

Oostergo won met 2-0 van AVC. Een verrassing van formaat! Oostergo moest diep gaan. Na de 2-0 voorsprong door goals van Martijn Jolink en Johannes Visser was het alle hens aan dek. Het leverde de ploeg uit Ee twee rode kaarten op. Met negen man werd echter toch stand gehouden en werd de zege gevierd als een kampioenschap.

Dokkum wist in Harlingen koploper Zeerobben aardig in bedwang te houden en hield het keurig op 0-0. Zeerobben had moeite met de defensie van de bezoekers al had het wel voortdurend een optisch overwicht. Hoe langer de wedstrijd duurde, hoe meer Dokkum uit de schulp kroop. Vooral Minne Zijlstra kreeg gaandeweg een paar aardige kansen. Gescoord werd er echter niet.

ASC verloor op eigen veld met 1-0 van Ternaard. De eerste helft was matig. Namens ASC kreeg Han Zwart wat kansjes. Na de thee speelden beide ploegen wat scherper. Janco Postma was de gevierde man, want hij nam de enige treffer van de middag voor zijn rekening. De manier waarop zei alles over het niveau. Postma kreeg de bal toevallig voor de voeten en scoorde, een toevalstreffer.

Friese Boys leek na ene uur voetbal klaar met Birdaard. De gasten leidden met 3-0 door doelpunten van Wietse van der land, Eelke Venema en Arjen Bosma. Na de 1-3 van Arjen Hiemstra sloop er echter ineens angst in de ploeg. Er werd niet meer gevoetbald en na de 2-3 door Wander Dijkstra was het hek van de dam. Door nog eens twee doelpunten van Hiemstra werd het uiteindelijk 4-3, een beschamende nederlaag voor Friese Boys.

GSVV won op eigen veld met 2-0 van Drogeham. Bij rust was het al 1-0. Sijtze de Haan opende voor de rust de score, na goed werk van Brandsma en Ykema. In een verder redelijk gelijkopgaande wedstrijd scoorde Klaas Ykema met het hoofd vervolgens de verlossende 2-0 voor de nummer twee op de ranglijst.