Milou van der Ploeg

0
232
image

OUDKERK – Het spookte al jaren door het hoofd van Milou van der Ploeg; eens naar het buitenland voor een medisch project. Komende zomer komt het er dan van. Samen met een collega van de Dokterswacht, Joriene Bax, gaat zij een maand naar Kameroen om daar met de organisatie Live Build te werken in het Mount Mary Hospital. ‘Het wordt een primitieve manier van werken. Zo is er geen stromend water en de stroom valt er vaak uit.’ Tijdens de reis naar Kameroen hopen de collega’s zoveel mogelijk van belang te kunnen zijn. ‘Het is niet zo dat wij de mensen daar gaan vertellen hoe zij het doen moeten. Het is de bedoeling dat wij leren van hun, en dat zij ook weer van ons leren. Het mes moet aan beide kanten snijden.’ Om de werkzaamheden in het ziekenhuis te steunen houden Milou en Joriene een aantal acties om geld in te zamelen. Afgelopen weekend organiseerden zij een wandeltocht. Op 6 mei aanstaande is het mogelijk om voor zes euro twee uren te spinnen in de sportschool in Oudkerk, op 10 mei wordt er een loopclinic gehouden in het bos bij Stania State en op 22 en 29 mei organiseren de collega’s een vaartocht tussen Grou, Warten en Eernewoude. Wie het werk van de dames wil steunen kan zich opgeven voor een van de activiteiten via m_vd_ploeg@hotmail.com of een doneren op het rekeningnummer 34.95.14.33.00 t.n.v. M.K. van der Ploeg.