PvdA in aanvaring met college Achtkarspelen

0
149

BUITENPOST – De politieke messen werden afgelopen week geslepen toen de PvdA voor zoveelste keer in aanvaring kwam met het college. Volgens fractievoorzitter Gerda Postma moest de raad instemmen met een onvoldoende onderbouwd plan, terwijl eerder beterschap beloofd was door de wethouder. Ze neemt het hoog op dat er geen verandering in de informatievoorziening komt.

Verantwoordelijk wethouder Klaas Antuma (CU) was tijdens de raadsvergadering niet aanwezig. Hij liet zich vervangen door Jan Lammers (CDA). Deze had geen antwoorden op de vragen van Postma, die volgens hem voor de vergadering al gesteld hadden kunnen worden. Toch probeerde hij, net als burgemeester Gerben Gerbrandy (FNP), het voorstel door de raad te loodsen.

Dit ging er bij Postma niet in. “De vorige keer hebben we aangegeven principieel tegen deze gang van zaken te zijn. Toen is afgesproken dat het de beter zou gaan, maar dat is niet gebeurd. Nu zien we dat de informatie weer niet voldoende is.”

Uiteindelijk stemde de partij tegen een plan om bijna 50.000 euro vrij te maken voor inhuur van medewerkers en voor de WMO. Postma: “Er moet geld vrijgemaakt worden voor zaken waarvan we niet eens weten of we de kosten gaan maken. Ik ken geen gemeente waar dat zo gaat.” Het plan werd echter wel aangenomen. Hoewel GBA en Eerlijk & Helder tegenstemden, ging de rest van de raad mee in het plan.