Tulpenroute Dokkum Tulpenstad feestelijk geopend

0
176
FILMPJE - Dokkum Tulpenstad 1

DOKKUM – De 240.000 tulpenbollen die in het najaar gepland zijn op de bolwerken in Dokkum moeten meer toeristen naar de stad trekken. Daarvoor is een wandelroute samengesteld die de toeristen en inwoners van Dokkum langs de tulpen moet voeren. Deze route werd woensdagmiddag feestelijk geopend door burgemeester Waanders en kinderburgemeester Hylke Breteler, met medewerking van de Dance Factory. Zodra de tulpen in bloei zijn zijn er verschillende logo’s en patronen te ontdekken in de beplanting. Zo zijn er drie tekeningen van kinderen van de Burgerschool, Eben Haëzer in Dokkum en De Gearing in Ee verwerkt in een tulpenkunstwerk.

FILMPJE - Dokkum Tulpenstad 2

FILMPJE - Dokkum Tulpenstad 3

FILMPJE - Dokkum Tulpenstad 4