Westerkwartier Paardenvertier krijgt vervolg

0
1490
Opening Westerkwartier Paardenkwartier

OPENDE/WESTERKWARTIER – Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast en Janny Hulshof van de gemeente Marum togen afgelopen zaterdag naar Strandheem in Opende voor een paardenevenement van formaat. Aan dit duo de taak de eerste editie van ‘Westerkwartier Paardenvertier’ te openen en in deze opening speelden uiteraard paarden een hoofdrol. Met ouderwets ringsteken verklaarden de wethouders het evenement voor geopend. Daarna gingen ruim 130 combinaties op pad om de recreatieve rit van 22 kilometer te rijden. Onderweg konden ze meedoen aan spelletjes en hindernissen.

Gerard Arkema, voorzitter van de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier, organisator van het event, is een tevreden man: “We spelen in op een grote behoefte van recreatief rijdend Noord-Nederland en zetten op deze manier het Westerkwartier als paardengebied enorm op de kaart”. Dat het evenement een vervolg krijgt, is inmiddels zeker.