Bijzondere portretgedichten ter plekke geschreven

0
230
DOKKUM - gedichten

DOKKUM – Een bijzondere gebeurtenis op woensdagmiddag in de trouwzaal van het stadhuis van de gemeente Dongeradeel. De mensen die bij een veiling tijdens het kerstgala van hotel de Abdij een portretgedicht hadden gekocht kregen deze nu op maat gemaakt door voormalige Dongeradichter Akke Brouwer. Een van de gedichten was voor een echtpaar dat vijftig jaar getrouwd was, zij kregen het gedicht aangeboden door hun zoon. Het andere gedicht was bedoeld voor een moeder. Akke Brouwer keek naar de personen of meegebrachte foto’s, luisterde naar het verhaal van de mensen en vertaalde dit ter plekke in een gedicht. ‘Zoals een schilder een portret schildert, zo schilder ik een gedicht, maar dan met woorden,’ aldus Akke Brouwer. De veiling van de Abdij, welke bedoeld was voor weeskinderen in Indonesië, bracht afgelopen winter 3630,- op voor het goede doel. Het plan is gevat om hier een terugkerend evenement van te maken. De trouwzaal van de gemeente Dongeradeel was door de gemeente beschikbaar gesteld voor het maken van de portretgedichten.