De Marne reikt vier lintjes uit

0
160
leens lintje overhandiging

DE MARNE – Burgemeester Koos Wiersma van De Marne heeft afgelopen vrijdag vier lintjes uitgereikt. Alle voorgedragen personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Marga Fokkens- de Groot uit Hornhuizen collecteert voor onder andere het Anjerfonds, is redactielid van de kerkkrant van de Protestantse Gemeente Leens-Mensingeweer en zet zich al vanaf 1996 zet in als bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland, afdeling De Marne. Vanaf 2003 is Marga Fokkens actief betrokken bij de dorpsvereniging Hornhuizen en vanaf 2006 is zij coördinator van de Flexbus De Marne. Ze heeft zich ook ingezet voor de gymnastiekvereniging Kloosterburen en de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten.

Mevrouw Dieuwer Mulder- Groenewoud uit Warfhuizen was 37 jaar correspondent van het weekblad "De Hogelandster". Sinds 1970 is zij als bestuurslid al betrokken bij de ijsvereniging te Warfhuizen en ze mag hét gezicht van de ijsvereniging genoemd worden. Zij mobiliseert dorpsgenoten om een steentje bij te dragen aan het onderhoud van de ijsbaan. Daarnaast is ze bestuurslid van de Begrafenisvereniging Warfhuizen en vrijwilligster bij de activiteiten van het dorpshuis. Zij was van 1972-2012 mantelzorger van een dorpsgenoot, waardoor deze tot 2011 in zijn eigen vertrouwde omgeving kon blijven functioneren. Collectes, de Speeltuinvereniging Warfhuizen en de dorpskrant ‘Rond de Wier’ kunnen ook nog op haar inzet rekenen.

Mevrouw Sjouwktje Schülte uit Wehe-Den Hoorn (FOTO) spant zich al sinds 1945 in om dierenleed te bestrijden, onder andere als vrijwilligster bij de Dierenbescherming, afdeling Groningen. Vooral de aanpak van de problematiek rond boerderij- en verwilderde zwerfkatten is een punt van aandacht voor haar. Naast vrijwilligster bij het Dierenasiel Zuidwolde, was Sjouwktje Schülte ook de oprichter van de Stichting Sociale Huisdierenzorg Noord-Nederland.

De heer Jenne Mollema uit Zoutkamp is al vanaf 1983 kantinebeheerder en vrijwilliger bij de voetbalvereniging VVSV ’09 te Zoutkamp, eerder de sportvereniging Zeester. Hij is een aantal avonden per week en in het weekend actief in de kantine op het sportveld, onderhoudt de materialen op het sportcomplex en is verantwoordelijk voor het schoonmaken van de kleedkamers. Met andere vrijwilligers brengt hij de belijning aan op de drie velden. Hij stopt aan het einde van het lopende voetbalseizoen. Daarnaast haalt hij als vrijwilliger oud papier op voor de Protestantse Kerk in Zoutkamp en brengt hij maaltijden bij ouderen in Zoutkamp als vrijwilliger bij Tafeltje-dek-je.