De Marne voor gemeente Hoogeland

0
149

LEENS – Als het aan de voltallige gemeenteraad van De Marne ligt, gaat deze binnenkort op in een nieuw te vormen gemeente Hoogeland: met twee O’s. Dat lieten de raadsleden afgelopen dinsdag merken tijdens de raadsvergadering. Volgens hen is het nu tijd om spijkers met koppen te slaan. Wel vragen sommige partijen zich af of een herindeling met Winsum, Bedum en een deel van Eemsmond wel genoeg zal zijn. “Wij denken dat we er met deze opschaling nog niet zijn,” vertelde Marja Leffers (CDA). Zij vreest dat de nieuwe gemeente niet robuust genoeg. De PvdA pleitte bij monde van Raymond Kruijer voor een actieve rol van de provincie in het proces. Dit was tegen de zere borst van de ChristenUnie. Deze partij vindt dat herindeling juist van onderaf moet komen.