Grijpskerk voor onmogelijke opgave; Opende hangt aan zijden draadje

0
147

Voetbaloverzicht

STREEK – VV Grijpskerk is zo goed als zeker gedegradeerd. De rood-witten verloren ook van kampioenskandidaat BCV en kunnen in theorie nog gelijk komen met ONT, dat derde van onderen staat. Opende hangt aan een zijden draadje in de derde klasse, na de 0-3 nederlaag tegen Eems Boys. Betere berichten uit Aduard 2000 dat eindelijk weer een mooie overwinning vierde. Grootegast nam revanche voor de eerdere nederlaag bij OKVC (zie verslag elders). GVB was dichtbij een stunt tegen kampioenskandidaat Nieuw-Roden en verloor in de laatste minuten.

GRIJPSKERK was niet bij machte te stunten tegen titelkandidaat BCV. Aan De Enk werd met 1-3 verloren. Al bij rust was het een gelopen koers: 0-3. De Bergumers openden al vroeg de score. Grijpskerk nam het commando over en Wybo van der Hoek was dichtbij de 1-1. In de tegenstoten scoorde BCV twee keer. Teie van der Hoek zorgde diep in de tweede helft voor de eretreffer. Even leek een sensatie in de lucht doordat Grijpskerk een strafschop kreeg, maar Wiebe Loonstra faalde vanaf de stip. Grijpskerk staat voor een onmogelijke opgave. De nacompetitie is nog haalbaar, maar dan moeten de rood-witten de resterende drie wedstrijden winnen en dient ONT mee te werken door alles te verliezen. "Het was te verwachten dat er mindere tijden zouden aanbreken. De glorietijden waren uitzonderlijk", nuanceert leider Jeen Broeils de precaire situatie. ADUARD 2000 versloeg rode lantaarndrager Scheemda met niet misstane cijfers: 5-0. "Eindelijk! Als je wint ziet de wereld er ineens veel rooskleuriger uit", kraaide aanvoerder Remco van Merode victorie. Aduard was vooral heel opgelucht na vijf verloren duels. Aduard overklaste Scheemda, dat één kans heeft gehad. "Het schot verdween over het vangnet en dat was tekenend", sprak de kapitein. "We hebben alle frustraties van de verloren wedstrijden van ons afgespeeld. Dat zag je al op de training". Jeffrey Eggens (drie keer) en Paul Koen (twee) troffen doel voor Aduard, dat weer afstand heeft genomen van de gevarenzone. FC LEO deelde de punten met Noordwolde. In een gelijkopgaande , aanvallende wedstrijd pakte LEO het punt in het laatste deel. Een rake vrije trap van 35 meter die stijf in het kruis belandde was ondanks de 1-2 achterstand zelfs voor LEO-trainer Jan Jaap Zijlstra aanleiding om te applaudisseren. LEO ging over tot drie spitsen en na een verre ingooi, die verlengd werd, was het Marco Rietema die de 2-2 maakte. Een uithaal van Gregory Haans die op de lat uiteen spatte betekende nog bijna de volle winst. Het gelijkspel was echter wel de juiste verhouding. Voor OPENDE lijkt het een verloren zaak, na de 0-3 nederlaag tegen Eems Boys, terwijl de concurrenten wel de punten pakten. De 0-3 was echter niet het beeld van de wedstrijd. Opende had het echter aan zichzelf te wijten doordat het niets deed met drie uitgespeelde kansen. Uit een stilstaand moment werd het 0-1. De laatste twintig minuten moest Opende met tien man verder door de tweede gele van Henry van der Wal. De rood-witten probeerden door achterin ‘1 op 1’ te spelen het tij te doen keren, het mocht niet zo zijn. "Het wordt lastig om erin te blijven. Maar we laten de handdoek nog niet vallen. We hebben het alleen niet meer in eigen hand", gaf trainer Wierd Kuipers aan. Kampioen ZUIDHORN is ook op weg om ‘recordmeister’ te worden . De al 22 wedstrijden ongeslagen ‘groenen’ maakten ook tegen Potetos geen fout: 3-1. Na een matige eerste helft werd het verschil gemaakt. VVSV’09 stelde teleur door met 2-2 gelijk te spelen bij het zwakke ZEC. De laatste overwinning van ‘Vol Vertrouwen Samen Verder’ dateert van 30 maart. VVSV’09 eindigde vorig seizoen nog in de subtop, momenteel hangt de fusieclub aan de staart van de ranglijst. DE LAUWERS profiteerde van de halve misstap van Eastermar. De Warfstermolen-club versloeg Blue Boys in eigen huis, terwijl Eastermar gelijkspeelde. In de stand heeft De Lauwers de achterstand verkleind tot een punt. Beide clubs zijn verwikkeld in een verbeten strijd om een periodeticket. In de derde periode staan De Lauwers en Eastermar precies gelijk in punten. ZUIDHORN moest zijn meerdere erkennen in Siddeburen. In het Noord-Groningse kwam Zuidhorn wel met 0-1 voor door Thom Wijnands, maar kon de voorsprong niet vasthouden. Het werd 3-1 voor de thuisclub. "We speelden met teveel invallers. Het was te krap. Ja, bij winst hadden we de periode kunnen pakken, maar dan zouden de concurrenten punten moeten verspelen. Zij wonnen echter", aldus leider Bert Broekhuis. "We moeten heelhuids het seizoen uitspelen", is zijn devies. NIEKERK lijkt niet meer te redden, na de verloren kraker tegen Zuidlaren. Op Eekeburen werd het liefst 1-5. Na een half uur stond het al 0-3. Jeroen Beerlings zorgde nog even voor een kleine opleving (1-3), maar de gasten lieten de score vervolgens weer oplopen. KLOOSTERBUREN en Gruno kwamen een 0-0 overeen na 45 minuten. In de tweede helft kwamen de zwart-witten wel op 1-0, maar moesten vervolgens in de achtervolging. Cruciaal was de rode kaart (twee keer geel) voor Arjan van der Klei, waardoor de thuisclub met tien man de strijd moest aangaan en na een strafschop tegen de wedstrijd uit handen moest geven. Het werd 2-4. Kloosterburen staat negen punten voor op Leek Rodenburg, in de strijd om lijfsbehoud "We voelen ons veilig", zegt trainer Willem Pettinga . GVB was dichtbij een daverende stunt tegen Nieuw-Roden. In de eerste helft kwamen de gastheren op een riante 2-0 en hadden zelfs kans op de 3-0. De Drenten kwamen nog voor rust terug tot 2-1 en direct na rust was GVB terug op aarde: 2-2. "Die 2-2 viel te snel. In de laatste minuut scoorden zij nog de 2-3, maar wij hadden daarna nog de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker. Maar helaas pindakaas", aldus leider Jaap Visser. EENRUM gaf Houtigehage geen kans: 3-0. De goalgetters van de thuisclub waren Tim Veenstra, Dorian Disse en Milan Rutkowsky. Door de winst deelt Eenrum nu de vijfde plaats met Zevenhuizen.