Kollumers breken wereldrecord

0
176
KOLLUM - ballonnenrecord

KOLLUM – De inwoners van Kollum hadden er al een dagenlange voorbereiding opzitten toen op donderdagavond de jury langskwam om te controleren of Kollum echt een wereldrecord had gebroken. Het doel was om een sliert van ballonnen van 25 kilometer lang door het dorp kwam te hangen. Spelregels waren simpel: er mocht geen onderbreking in zitten. Het huidige record stond op 200.000 ballonnen, wat in totaal 20 kilometer lang was. Dit record was gevestigd in India. Donderdagavond bleek na controle van de jury, bestaande uit ijsmeester Jan Oostenburg van de Friesche Elfsteden, Klasiena Seinstra, winnares van de Elfstedentocht van 1997, Niek Geelhoed, directeur van Kabel Noord en wethouder Jelle Boerema van de gemeente Kollumerland c.a., dat het wereldrecord gehaald is. Maar liefst 276.319 ballonnen hingen verspreid door Kollum, want in totaal een lint van 22,374 kilometer besloeg. Weerman Piet Paulusma kwam speciaal voor de gelegenheid naar Kollum om zijn weerpraatje te houden.