Lauwersmeermars zeker voor herhaling vatbaar

0
262
Lauwersoog Oranjemars-9

ZOUTKAMP – Ongeveer driehonderd deelnemers liepen afgelopen zaterdag de Lauwersmeermars. Na jaren van afwezigheid pakte een enthousiaste groep vrijwilligers de organisatie weer op, wat resulteerde in twee varianten van deze lange afstandswandeling. Om 5.00 uur ’s ochtends werden de lopers van de 65 kilometer weggeschoten door burgemeester Koos Wiersma, de lopers van de 40 kilometer volgden twee uur later. De lopers vertrokken vanaf Zoutkamp om tegen de wijzers van de klok in rond het Lauwersmeer te lopen. Onderweg kwamen ze door dorpen als Anjum, Ee en Munnekezijl. Bij de finish, net als de start in de Sloepenloods te Zoutkamp, was het gezelligheid alom met festiviteiten. Na een afwezigheid van zes jaar kan er niks anders worden geconcludeerd: dit is zeker voor herhaling vatbaar.