Leerlingen herdenken omgekomen piloten

0
199
BURGUM - herdenking

BURGUM – Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de vier verschillende basisscholen uit Burgum waren donderdagochtend aanwezig bij de kranslegging bij het monument voor de vijf piloten van de Engelse RAF die in de Tweede Wereldoorlog bij Burgum om het leven kwamen. Zij zijn in de oorlog begraven op de begraafplaats bij de Kruiskerk. Na de oorlog werd hierbij een monument geplaatst die inmiddels is geadopteerd door de scholen ‘t Partoer, De Arke en De Reinbôge. Sinds vorig jaar zijn ook de leerlingen van AZS Papilio aanwezig bij de herdenking. Door twee leerlingen werd een zelfgemaakt gedicht voorgedragen over oorlog en vrijheid. Keimpe Rauwerda had het gedicht ‘Lijden en hopen’ gemaakt en Annelie Snel het gedicht ‘Vrij’. De scholen organiseren op toerbeurt de herdenking. CBS De Arke nam de organisatie dit jaar voor haar rekening. In verband met de Koningsspelen die op vrijdag gehouden werden is de herdenking eenmalig vervroegd naar een dag eerder. De directeur van De Arke, de heer Vriesema, stond in zijn slotwoord stil bij het belang van herdenken. ‘We mogen ook vandaag weten dat mensen te kostbaar zijn om in een oorlog kapot gemaakt te worden.’