Nog eenmaal ‘Leve de Koningin’

0
141
Niekerk Oranjedag de zaaier-5

STREEK – Oranje voerde de boventoon in de regio op een wel heel bijzondere Koninginnedag. Nog eenmaal zongen we uit volle borst ‘Leve de Koningin’. Velen kwamen toch van de bank en vierden ook deze laatste Koninginnedag oftewel Kroningsdag gewoon zoals het hoort: gezellig met elkaar. Om stil te staan bij de troonswisseling werd op vele plaatsen in de regio een Koningslinde geplaatst, maar in veel dorpen was ook voor de traditionele en kenmerkende activiteiten zoals optochten met versierde fietsen en de aubades een plekje in het programma. Zuidhorn stond uiteraard weer geheel in het teken van weer een drukbezochte Oranjemarkt. Streekhistorische vereniging Aeldakerka nam op zaterdag alvast een voorproefje op de oranje sferen en organiseerde een heuse Oranjedag in de Zaaier. Uiteraard was er oranjekoek, oranje ranje en koninginnesoep voor bezoekers die onder andere de met goud servies gedekte tafel van de koningin en de garderobe van koningin Wilhelmina konden bewonderen.