OM besluit niet in hoger beroep te gaan

0
182

LEEUWARDEN – Met het besluit van het Openbaar Ministerie om niet in beroep te gaan tegen de uitspraak tegen Jasper S. lijkt er een einde te komen aan de moordzaak die Noordoost Friesland jarenlang in zijn greep hield. Het Openbaar Ministerie besloot niet tot hoger beroep omdat er volgens hen geen aanleiding toe is. Het Openbaar Ministerie had eerder 20 jaar cel tegen de moordenaar van Marianne Vaatstra geëist. Hij kreeg echter 18 jaar cel omdat volgens de rechtbank het jarenlange verzwijgen van de dader juridisch niet aangemerkt kan worden als verzwarende omstandigheden. Eerder al maakte raadsman Jan Vlug bekend dat Jasper S. niet in beroep zal gaan, ondanks de teleurstelling dat hij berecht is voor moord en niet voor doodslag. In totaal hebben het OM en de verdedigende partij twee weken de tijd om te besluiten tot hoger beroep te komen.