Sport en spel ter ere van de nieuwe Koning

0
325
DROGEHAM Tineke Veenstra

BURGUM – Ruim anderhalf miljoen kinderen in Nederland deden ter ere van het nieuwe Koningspaar vrijdagochtend mee met de Koningsspelen. Scholen waren zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de spelen. Op de Reinbôge in Burgum werd ’s ochtends eerst met alle kinderen ontbeten, waarna er in de sporthal en in de school verschillende spellen werden gedaan. Gelukkig voor de kleuters waren er in de sportzaal van de school ook verschillende spellen opgesteld, want buiten regende het. Er kon een film gekeken worden, er werd naar hartelust geknutseld en voornamelijk het ballonopblaasspel was populair. Op andere plaatsen in het land moesten scholen de spelen vanwege het slechte weer intrekken. Onder andere stortbuien en windhozen gooiden flink roet in het eten.