Volkstuinen Grootegast komen nabij zwembad

0
143

GROOTEGAST – Het volkstuinencomplex van Grootegast komt toch niet in het Robles Park, maar nabij de werkschuur van Stichting De Zijlen bij de zwembaden van Grootegast. Voor deze optie is gekozen omdat op deze manier ook cliënten van De Zijlen mee kunnen werken aan de tuinen. Voorzitter Hielke Westra van Dorpsbelangen vertelt: “Het lijkt een hele mooie combi omdat het ook prima past bij de doelstellingen van De Zijlen, waarbij ze met de werkzaamheden van hun cliënten zoveel mogelijk willen integreren met de dorpse activiteiten. Het is dus de bedoeling dat de cliënten samen met de tuinders de volkstuintjes gaan inrichten en onderhouden. De tuinders kunnen gebruik maken van de faciliteiten van de zijlen.” Op het complex is nog plek voor twee tuinders.