Westergeesters onderscheiden in Kollum

0
178

KOLLUM – De lintjes die burgemeester Bearn Bilker vrijdagochtend op het gemeentehuis in Kollum uitreikte waren alle vier bestemd voor inwoners van Westergeest. Minke Adema verdiende de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor verschillende vrijwillige werkzaamheden. Zo was zij bijna veertig jaar lang collectant van het Verjaardagsfonds van de Kerkvoogdij Nederlands Hervormde Kerk Oudwoude en Westergeest. Ook is zij al meer dan veertig jaar wijkassistent van de PKN-kerk. Haar broer Luitzen kreeg ook een lintje. Hij is onder andere al sinds 1974 penningmeester van de ‘Fokkema’s Pleats’in Westerfeest en sinds 2000 penningmeester van de Biljartvereniging. Ook was er een onderscheiding voor Willem Frederik Oosterhuis. In de jaren ’90 was hij onder andere voorzitter van de PvdA gemeente Kollumerland c.a. In diezelfde tijd richtte hij de tennisvereniging Foestrum op. Jantje Wiersma-Mulder werd ook door burgemeester Bilker onderscheiden. Sinds 1990 is zij onder meer actief als redacteur van de dorpskrant ‘De Foestrumer’, en sinds 2010 tevens beheerder van het Foestrumer Archief. Daarnaast is zij vanaf 1993 actief lid van de tennisclub Foestrum waar zij verschillende functies heeft vervuld.