Bewoners Zonnehuis Oostergast bezoeken museum Wierdenland

0
139
uitje zonnehuisgroep

ZUIDHORN – Op dinsdag 23 april bezocht de mannengroep Boerenbont vanuit Zonnehuis Oostergast te Zuidhorn met tien mannen het museum Wierdenland. Het resultaat van een match tijdens de Groningse Beursvloer: bewoners en vrijwilligers van Zonnehuis Oostergast hebben een kerstattentie verzorgd voor alle vrijwilligers van museum Wierdenland. In ruil daarvoor konden twee mannengroepen een bezoek brengen aan museum Wierdenland, waar thema’s als het Landschap, Ezinge en Wierden vanuit de rijkdom van het cultuurlandschap Nationale Landschap Middag-Humsterland getoond worden. Ook de vrijwillige chauffeurs Siep van der Molen en Bé Wilzing gingen mee. Siep: “Je bent hier geboren en getogen, denkt dat je alles weet, maar komt hier nooit! Terwijl vlakbij ook zoveel is te ontdekken. Over 14 dagen ga ik zeker met mijn kleindochters naar de speciale kinderactiviteit.” Zelfs met zeven rolstoelen is alles goed toegankelijk. De heer Wegter vond het bezoek eigenlijk te kort: “Ik was graag nog even door Ezinge gereden!” Wanneer de mannen gezamenlijk voor de kaart van het Middag-Humsterland staan, komt er al snel een gesprek over ieders favoriete plaats op gang en waarom. Ook Rob Brilstra – nu woonachtig in Zonnehuis Oostergast te Zuidhorn, maar daarvoor inwoner van Noordhorn – zoekt even op de kaart en ontdekt onderaan Noordhorn: “Oh gelukkig, Noordhorn valt ook nog in dit prachtige gebied.” De bezoekers zijn zo enthousiast, dat er kaarten worden geschreven aan naasten om mensen uit te nodigen ook eens een kijkje te nemen in het Wierdenlandmuseum om de hoek.