Dokkum viert bevrijding met bijzondere legervoertuigen

0
1428
Filmpje dokkum bevrijdingsdag 2

DOKKUM – Op de Breedstraat van Dokkum waren tijdens Bevrijdingsdag tientallen oude legervoertuigen te zien. De stichting ‘Keep them rolling’ kwam, door pech enigszins later dan gepland, in de binnenstad van Dokkum om daar de oude voertuigen te laten zien. De stichting heeft als doel oude legervoertuigen in ere te herstellen en bij evenementen die betrekking hebben tot de Bevrijding deze te tonen. Daarnaast was er muziek van Big Band Leeuwarden 73 met Elly May, Carin Seegers en Gea Verhaag. Ook was er in het Admiraliteitshuis de tentoonstelling ‘Van bezetting tot bevrijding’ te zien. Voornamelijk voor de legervoertuigen waren er honderden mensen te vinden in de binnenstad van Dokkum.    

Filmpje Dokkum bevrijdingsdag 1

Filmpje Dokkum bevrijdingsdag 3

Filmpje dokkum bevrijdingsdag 4