Els den Engelsman

0
153
KOLLUM - veteranenspeldje

Laatste veteraan van Kornwerderzand krijgt veteraneninsigne

KOLLUM – Hij is de laatst nog in leven zijnde veteraan die vocht bij Stelling Kornwerderzand in de Tweede Wereldoorlog. Vrijdagochtend, ruim 73 jaar naar dato, kreeg de 94-jarige Roelof Korporaal uit Kollum uit handen van burgemeester Bearn Bilker het Draaginsigne Veteranen voor zijn werkzaamheden tijdens de oorlog. ‘Als burgemeester reik je jaarlijks verschillende lintjes uit voor bewezen diensten, maar je krijgt niet vaak de gelegenheid om zo’n bijzondere speld uit te morgen reiken. Ik ben dan ook ontzettend trots en voel me vereerd om u deze speld uit te mogen reiken,’ sprak burgemeester Bilker tot de heer Korporaal. Nadat de heer Korporaal de speld opgespeld had gekregen nodigde de burgemeester hem uit te vertellen over zijn ervaringen tijdens de oorlog. Hij vertelde over de gebeurtenissen bij Kornwerderzand in de eerste dagen van de oorlog die veel indruk op hem hebben gemaakt.