Geniet van de feestweek!

0
195
DSK_STRK-p19.pdf - Adobe Acrobat Pro

“De feestweek Grootegast staat weer voor de deur en dat betekent volop activiteit in het dorp, georganiseerd door diverse instanties. Dit jaar zelfs extra lang vanaf Hemelvaartsdag tot en met het weekend van 25 en 26 mei. Als vanouds draagt dorpsbelangen Grootegast haar steentje daar bij aan.

Dit begint met de taptoe op 11 mei. Gelukkig is er een commissie opgestaan die de taptoe organiseert, zodat de mensen van dorpsbelangen daar geen tijd in hoeven te steken, maar we voelen ons nog wel sterk verbonden met de taptoe.

Op 14 mei organiseert dorpsbelangen de ouderenavond in Het Hooge Heem. Ook de bewoners die tijdelijk in Niekerk wonen worden daarbij niet vergeten. Op vrijdagavond 17 mei vindt voor het eerst de talentenshow plaats. We hopen diverse talenten te zien, waarbij opgemerkt wordt dat playbacken ook zeker een talent is. Als laatste is dorpsbelangen betrokken bij de energiemarkt tijdens de jaarmarkt op 18 mei in de Nije Gast. We gaan de inwoners van onze gemeente daar informeren over de manieren om energie te besparen, zelf energie op te wekken en hoe dat betaald kan worden.

Het jaar door organiseert dorpsbelangen nog meer dorpsactiviteiten. In de week van 17 tot en met 21 juni is dat de welbekende wandelvierdaagse en aan het eind van het jaar de jaarlijkse dropping.

Gelukkig wordt er nog veel meer in Grootegast georganiseerd als het om muziek, cultuur, sport en ontspanning gaat. Wist u dat dorpsbelangen Grootegast een subsidieregeling heeft om dit soort activiteiten te ondersteunen? Wanneer de activiteit voor en door het dorp georganiseerd wordt, origineel en/of incidenteel is dan kunt u al snel een subsidie van ons krijgen. Kijk voor de voorwaarden op onze website www.dorpsbelangengrootegast.nl.”

Hielke Westra, voorzitter Dorpsbelangen Grootegast