Lot OKVC aan zijden draadje

0
195
oldehove voetbal godlinze 1

Zwabberschot beslist wedstrijd

OLDEHOVE – Sneu. Zo noemden enkele supporters van OKVC de 1-0 nederlaag van afgelopen zaterdag op eigen veld tegen Godlinze. De opmerking sneed wel enigszins hout. Want hoewel de bezoekers op elke positie betere spelers hadden, bleef OKVC heel lang in de wedstrijd en slaagden de balvaardige gasten er maar niet in echt uitgespeelde kansen te creëren. Uiteindelijk besliste een fraai afstandsschot van de beste man van het veld, Ferdi Gorgulu, de wedstrijd. De winnende treffer viel overigens pas een minuut of negen voor tijd. Door de nederlaag lijkt de ploeg van trainer Jur Smit af te stevenen op degradatie. Aan de andere kant, de twee resterende wedstrijden worden gespeeld tegen twee directe concurrenten: HS’88 en SGV. Een optimist zou zeggen dat OKVC dus alles nog in eigen hand heeft. Maar of dat ook echt zo is?

Mocht OKVC wel degraderen, dan is er overigens nog bepaald geen man overboord in Oldehove. Daar is men te nuchter voor. Wel zal dan het doel zijn zo snel mogelijk terug te keren in de vierde klasse. Want de vijfde klasse- waar spelers pal voor de wedstrijd hun shagje roken- daar wil men eigenlijk niet te lang in spelen. Daar is men dan toch weer te ambitieus voor. Ook voor trainer Jur Smit- voor een vaatje buskruit opmerkelijk rustig zaterdagmiddag- heeft degradatie geen consequenties. Hij verlengde al eerder zijn contract en geen mens in Oldehove die er ook maar over piekert om bij degradatie alsnog afscheid te nemen van de trainer.

De wedstrijd dan. Die had niet al te veel om het lijf. De gasten hadden op papier een sterk elftal met spelers die allemaal op (veel) hoger niveau actief waren geweest, op het veld was daar echter niets te merken. Want de spelers van Godlinze hebben een collectief probleem: ze willen de bal allemaal tenminste een keer of vier, vijf raken voor de bal afgespeeld wordt. En dus is het spel voorspelbaar en relatief gemakkelijk te verdedigen. Het duurde ook zaterdag allemaal weer veel te lang, behalve dan als spelmaker Gorgulu aan de bal kwam. Hij had wel die verrassende pass en de snelle voorzetting. Hij was zaterdag echter een kleine roepende in een gigantische woestijn. OKVC deed qua voetbal wel onder voor de gasten, maar qua kansen niet echt. De thuisclub probeerde het vooral van afstand en die tactiek leek na een kwartiertje succesvol, toen Pieter Sieperda keihard uithaalde. De leren knikker eindigde echter op de binnenkant van de paal. Later probeerde Sieperda het nog eens, net als Edwin Slopsema. Succes leverde de schoten echter niet op. Ook het grote breiwerk van de gasten leverde in het eerste bedrijf geen treffers op, wel een hoop (onderlinge) ergernis.

Na de thee had de thuisclub de wind in de rug. En dus paste trainer Smit de tactiek in de rust aan: alles lang op de spitsen. Gevaar leverde het allemaal niet op. De spitsen Gerd Groenewoud en Christiaan Koopman werden amper gevaarlijk. Groenewoud kon de grote ruimtes nooit belopen, Koopman leek het woord flegmatiek uitgevonden te hebben. Gaandeweg werd Groenewoud dan ook vervangen door veteraan Henk Jan Slager (42). Godlinze kreeg gaandeweg meer kansen om de score te openen. Veelal ontbrak het echter aan zuiverheid in de eindpass.  En dus leek de thuisclub overeind te blijven. Tot aan de 81e minuut. Toen nam Gorgulu een afgeslagen bal aan en knalde hij van grote afstand keihard en zwabberend raak: 0-1.

Het viel OKVC te prijzen dat de ploeg het daarna wel probeerde. Kansen kregen ze echter niet, tot aan twee minuten in de extra tijd. Toen leek de ingevallen Slagter de gelijkmaker binnen te koppen. De geplaatste bal werd echter katachtig gered door doelman Robbin Kuipers, die na de thee verder niets te doen had. En dus bleef het bij 0-1, en moet OKVC de laatste twee wedstrijden winnen. En anders? Anders niets. Want niemand die wakker zou liggen van degradatie, als meteen maar weer gepromoveerd wordt. Dat dan weer wel.

OKVC – Godlinze 0-1 (0-0)

81. Ferdi Gorgulu 0-1. Scheidsrechter: Kuipers. Toeschouwers: 50

OKVC: Van der Zijl, Delies, Mollema, Slopsema, Smid, Meijer, Sieperda, Hendrik Zuidema, Mouris Zuidema, Groenewoud (Slagter), Koopman (Scheper).

Godlinze: Kuipers, Bogema, Gorgulu, Kappen, Kurt, Krajenbrink, De Vries, Omer Tekinbas, Kadir Tekinbas, Pawirosastro, Conceicao Santos.

Ster van het veld:

Zonder geweldig te spelen bleek Martijn Delies weer eens de onbetwiste leider van OKVC. De libero ging voorop in de strijd, coachte en deed er alles aan om de punten in Oldehove te houden. Tevergeefs, maar aan Delies lag het zeker niet.