Mensen maken het verschil

0
138
werelberoemd

GROOTEGAST – Soms kan het één niet zonder het ander. Wat is peper zonder zout, zwart zonder wit en melk zonder suiker? Of wat is een EK of WK voetbal zonder oranjegekte, het Koningslied zonder kritiek en Nederland zonder molens?

Wát moet Grootegast zonder feestweek, Doezum zonder kerk en Kornhorn zonder Curringherveld; wat is een zomer zonder verkoelende duik bij Strandheem in Opende, Lutjegast zonder Struuntocht, Niekerk zonder Oldekerk en Faan; en Sebaldeburen zonder café? Het blijven dorpen met een kloppend hart; het kloppende hart van de mensen die er wonen. Grootegast blijft de plek met de meeste inwoners, Doezum de plek waar iedereen de laatste dagen van het jaar naar DOP-radio luisteren, Kornhorn het dorp waar men zich inzet voor groen, Opende het dorp waar het lukte samen een theater uit de grond te stampen, Lutjegast het dorp waar iedereen elkaar kent, Niekerk, Oldekerk en Faan de drie-eenheid waar men alles voor elkaar krijgt en Sebaldeburen waar men naast rust ook van gezelligheid op zijn tijd houdt. Het zijn de mensen die de kleur geven; het zijn de mensen die het verschil maken.

En wat is dan een promotiefilm van de gemeente Grootegast zonder inwoners? Wie beter kunnen het beeld compleet maken en de sterke punten vertolken? En daarom krijgen alle inwoners van de gemeente de mogelijkheid een rol te spelen in een korte ‘commercial’, een soort van ‘long spot’, die de gemeente moet promoten. Jong en oud, dik en dun, lang of kort, blond en donker; echt iedereen kan schitteren in al zijn eigenheid. Opgeven kan nu bij de Streekkrant op telefoonnummer 050-4065040 of via destreekkrant@media-totaal.nl. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.