Ouderen en gehandicapten keuren winkelcentrum Leens goed

0
127
DSK_STRK-p45.pdf - Adobe Acrobat Pro

“We hebben bijna niks kunnen vinden”

LEENS – Een spannend moment afgelopen week voor de aannemer die het winkelcentrum van Leens gebouwd heeft. Halverwege de week stond namelijk de schouw van het complex op het programma door mensen met een handicap en ouderen. Het was aan hun om te bepalen of het nieuwe gebouw en de bestrating eromheen goed aangelegd zijn. Het werd een goede middag voor de aannemer. Slechts minieme aanpassingen hoeven te worden gemaakt.

“Het is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator,” concludeert Coby Buijs van de Ouderenraad. “We zijn er met een hele groep heen geweest. Twee leden van de ouderenraad hadden mensen met een scootmobiel en rollator benaderd. Dat heeft het gehandicaptenplatform ook gedaan. We hebben alles helemaal getest en zijn er ruim een uur mee bezig geweest.”

Uiteindelijk ging het nieuwe winkelcentrum zonder al te veel problemen door de keuring. “Een paar kleine opmerkingen hadden we wel en die hebben we medegedeeld. Wij vonden bijvoorbeeld dat één afritje wat aan de steile kant was. Dat hebben ze zelf ook beaamt en ik neem aan dat er wel wat aan gedaan gaat worden.”