Zuidhorners gaan fietsen voor huizen in Bangladesh

0
161

Hielke Dekker wint limited edition oranjefiets

ZUIDHORN – Een groep van 15 man zal op 7 september de Galibier, bekend staand als één van de zwaarste Alpencols in de wielersport, beklimmen om zo geld in te zamelen voor de actie ‘Fiets voor een Huis’. Met het streefbedrag van 15.000 euro kunnen zeker 15 huizen gerealiseerd worden in het arme Bangladesh.

“De drive om een ander te willen helpen”, vertelt Zuidhorner Albert Jan Holtrust, “is eigenlijk voor ons allemaal de reden om dit te doen. Doen wat je zelf leuk vindt en dat dan ook nog eens combineren met iets voor een ander betekenen. Wij hebben het zelf goed en kunnen best wel wat tijd en energie opofferen.” Via via kwamen de heren met elkaar in contact en was de groep snel gevormd. “Eén van de oprichters van ‘Fiets voor een Huis’ komt uit Leek en die heeft eens in zijn vrienden- en kennissenkring rondgebeld.”

Tegen het fietsen op zich ziet Holtrust niet zo heel erg op. “We zijn wel serieus in training hoor, maar je kan uit verschillende afstanden kiezen, dus iedereen kan doen wat hij kan en wil.” De grootste uitdaging is dan ook het geld binnenhalen. Maar daarvoor heeft de groep al heel wat activiteiten verzonnen. “Er komt binnenkort een flessenactie op een paar scholen, er staan bussen in een aantal supermarkten en er wachten nog een volleybaltoernooi en sponsorloop.” Op de Oranjemarkt maakte de groep al een goed begin. “Voor 14.00 uur hadden we 300 Drentse bollen, 2200 sinaasappelen en bijna 500 loten verkocht.” De groep kon bijna 3.000 euro bijschrijven. De limited edition Batavus Bub fiets, beschikbaar gesteld door Rijwielhal Kuis, werd uiteindelijk gewonnen door Zuidhorner Hielke Dekker. Die ging net zo blij als Holtrust.

Via www.fietsvooreenhuis.nl/zuidhorn kan men het team volgen en sponsoren.