Brandweerman Kees verrast met kameel

0
371
grijpskerk 50 jaar op kameel

GRIJPSKERK – Brandweerman Kees Straatsma moest vrijdagavond even goed knipperen met zijn ogen toen hij aankwam bij de kazerne. Slechts enkele minuten daarvoor was de pieper gegaan voor een woningbrand, net buiten het dorp. Toevallig op de avond van zijn 50ste verjaardag. Vol gas kwam de spuitgast aanrijden, hopend dat zijn collega’s nog niet vertrokken waren.

Groot was de verbazing dan ook toen bij de kazerne een kameel stond. Derk Jan Hofstee vertelt: “In samenwerking met zijn vrienden van de touwtrekgroep hebben we een leuke actie opgezet. Kees is vaak te laat, omdat hij het verst buiten het dorp woont. We hebben wel eens gezegd: ‘kom er maar op de kameel achteraan’.”

Vrijdagavond werd die uitspraak omgezet in een daadwerkelijke daad. Door zijn vrienden van de brandweer en touwtrekclub werd hij op het dier gehesen, waarna hij via de winkelstraat van het dorp naar zijn eigen feest werd teruggebracht. Hofstee: “Kees houdt wel van lekker eten en daarom zijn we nog gestopt voor shoarma, bier en een gebakje.”