Dongeradeel wil duurzamer

0
129

DONGERADEEL – De gemeente Dongeradeel gaat investeren in duurzame wagens voor het gemeentelijk wagenpark. Voor een periode van vier jaar gaat de gemeente een elektrische auto leasen waarmee collegeleden van en naar afspraken kunnen rijden. In de parkeerkelder van de gemeente wordt een elektrisch oplaadpunt geïnstalleerd. Met deze maatregelen wil de gemeente als voorbeeld dienen. Daarnaast wil de gemeente opnieuw een subsidieregeling invoeren om energiebesparende maatregelen in bestaande woningen te stimuleren. In 2011 en 2012 was er al een soortgelijke regeling van kracht. Deze investeringen worden betaald uit het Fonds Duurzaamheid en Klimaat van de regionale Milieuadviesdienst. Voor de gemeente Dongeradeel is er nog ruim 50.000 euro beschikbaar. De afgelopen tijd heeft de gemeente al meer geïnvesteerd in duurzaamheid. Zo heeft Gemeentewurk negen aardgasauto’s aangeschaft ter vervanging van dieselauto’s en worden afvalbakken in de binnenstad van Dokkum geleegd met een elektrische auto.