Elfstedenwandeltocht volgens het boekje

0
144
DOKKUM - Wandelelfstedentocht

DOKKUM – Vrijdag op de namiddag kwamen de meeste wandelaars van de elfstedenwandeltocht aan in Dokkum. Zij hadden die dag de etappe Franeker – Dokkum gelopen, een lengte van 43,33 kilometer. Aan de vijfdaagse elfstedenwandeltocht deden ongeveer 700 mensen mee. Ook was het mogelijk om slechts etappes mee te wandelen. Hier deden ongeveer 300 mensen aan mee. Volgens de voorzitter van de elfstedenwandeltocht was het een tocht volgens het boekje, met allerlei soorten weersomstandigheden. Ondanks enkele uitvallers per etappe was dit niet bovengemiddeld. Bij de elfstedenwandeltocht waren ook een aantal deelnemers die wandelden voor nog een kruisje. Wie naast deze Elfstedentocht ook de tocht te fiets en te schaats heeft volbracht krijgt een apart kruisje voor de drie tochten.