Feestweek Grootegast weer muzikaal van start

0
121
Grootegast Taptoe-7

GROOTEGAST – De feestweek van Grootegast is weer van start gegaan. Nadat het Tuigpaardenconcours de feestelijkheden in het dorp al inluiden op Hemelvaartsdag, vormde de Taptoe op zaterdag weer een muzikale start van de feestweek. Het was niet te missen dit jaar dat het spektakel van start zou gaan, aangezien korpsen alle kanten uit gingen voor de streetparade en zo door ongeveer tweederde van het dorp heen liepen. De nieuwe locatie op De Gast bleek een succes en een groot publiek wist de weg te vinden hierheen. Showband DOS Ulrum, Showband Marum, Showband de Sterne Slotlanders, Jeugdband de Sterne Slotlanders en Showband Noordenveld namen de toeschouwers in hun shows mee van de Middeleeuwen tot aan de Olympische Spelen. Plaatselijke marchingband Woudklank liet ook nog van zich horen; deze nam deel aan de streetparade en de op- en afmars.