Het belooft weer groot feest te worden in Zoutkamp

0
127

ZOUTKAMP – Zoutkamp staat van 17 mei tot en met 20 mei geheel in het teken van de Pinksterfeesten en de Vlaggetjesdag en het belooft net als andere jaren weer één feest te worden. Wederom is er een zeer uitgebreid programma samengesteld welke ook geheel te bekijken is op www.pinksteren-zoutkamp.nl.

Wie zou dit jaar de Garnalenkoningin zijn? Maandag Tweede Pinksterdag wordt ze opgehaald uit Oostmahorn door vele visserschepen die dan massaal Zoutkamp binnenvaren.

Een prachtig gezicht, alle schepen zijn versierd, zitten strak in de verf en vol met zwaaiende mensen. Het koninginneschip vaart uiteindelijk binnen, met de vlag hoog in het vaandel. Dit jaar hoeven bezoekers geen genoegen te nemen met dit moment. Er is ook nog eens een bijzondere tentoonstelling in de Oude Kerk van elf koninginnenjurken, jurken van de hofdames en bloemenmeisjes en foto’s van alle garnalenkoninginnen sinds 1959! Op zondag is het Piraten Spektakel vanaf 15:00 uur met Burdy, Chris de Roo, Grutte Geart, Rene Karst, Lucas en Gea, Aukje Vijn, Rene Becker, Hein van de Spitfires op een viskotter in de binnehaven van Zoutkamp. Daarnaast kan men het hele weekend genieten van de vrolijke klanken van diverse shantykoren in de binnenhaven. Live bands en drive-inn shows zijn in de plaatselijke cafés van de partij. Verder zijn er talloze demonstraties zoals garnalen pellen, netten boeten en palingroken te aanschouwen. De brandweer en KNRM zijn ook paraat voor wedstrijden, demo’s en bezichtigingen. Op en rond het dorpsplein staat een gezellige kermis. In de haven zijn visshows en veilingen en verschillende oude ambachten te zien. Er zijn markten, een kinderrommelmarkt op zaterdag en de grote toeristenmarkt op Tweede Pinksterdag (Vlaggetjesdag). Er kan dan ook door belangstellenden gratis worden meegevaren op het Lauwersmeer, op één van de met vlaggetjes versierde kotters. Een spectaculaire helikoptervlucht boven en rondom Zoutkamp is ook één van de mogelijkheden uit het zeer gevarieerde programma. Kortom tijdens het pinksterweekend staat Zoutkamp weer bol van feestelijke activiteiten!