Inloophuis ’t Carillon feestelijk geopend

0
156
SURHUISTERVEEN - opening inloophuis

SURHUISTERVEEN – Dinsdagmiddag werd door burgemeester Gerben Gerbrandy de openingshandeling verricht bij het inloophuis in het centrum van Surhuisterveen. Het inloophuis heeft de naam ’t Carillon meegekregen. Alle kerken in Surhuisterveen hebben gezamenlijk de schouders onder het inloophuis gezet, waar dinsdagmiddag en donderdagmiddag vrijwilligers aanwezig zijn om een luisterend oor te bieden aan iedereen die daar de behoefte toe voelt. De vrijwilligers benadrukken dat zij geen professionele hulpverlening zijn, maar dat zij indien nodig en indien gewenst wel mensen door kunnen verwijzen naar hulpinstanties. De belangstelling bij de opening was groot, er kwamen tientallen mensen een kijkje nemen bij het feestelijke begin van het inloophuis. Het inloophuis is dinsdag 14 mei voor het eerst open voor bezoek. Nieuwe vrijwilligers voor het inloophuis zijn gewenst, zodat ’t Carillon op meer dagen en tijdstippen de deuren kan openen. Het inloophuis bevindt zich aan de Groningerstraat 16.