Late gelijkmaker helpt Trynwalden niet

0
126

Zondagvoetbal

REGIO – Trynwalden is gedegradeerd naar de derde klasse. Ondanks een spaarzame oprisping kan en mag de degradatie terecht genoemd worden. De basis bleek simpelweg te smal om er in te kunnen blijven. Tegen Peize ging het zondag best aardig. Er werd een 1-0 voorsprong genomen, maar door twee treffers van Jannes Douwes leken de Drenten met de volle buit naar huis te gaan. Leken, want in de achtste minuut van de extra tijd maakte de thuisclub alsnog gelijk. Dat was mooi, maar heel veel had de thuisclub er niet aan.

Harkema Opeinde heeft nog kans op het winnen van de derde periodetitel. Zondag staken de Harekieten in elk geval in een bloedvorm. Tegenstander Lemmer kwam er niet aan de te pas en mocht tevreden zijn dat het slechts 0-3 werd. De treffers namens Harkema Opeinde kwamen op naam van Michael Oost (twee) en Blend Bazingi.

Surhuisterveen verloor met 2-0 van Renado. Daar leek het zeker in de eerste helft bepaald niet op, want toen waren de Feansters eigenlijk oppermachtig. Leon van Dijk miste een aantal goede kansen. Zoals zo vaak viel de goal aan de andere kant. Een van de spaarzame counters van de thuisclub betekende de 1-0. Doelpuntenmaker was Rob Cazemier. Na de thee was Renado beter. De 2-0 eindstand was op grond van die tweede helft dan ook in orde.

Bergum kwam twee keer in actie. Eerst werd woensdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Annen, zondag won de ploeg van trainer Jan Bruin met 1-0 van Voorwaarts. De enige treffer kwam op naam van Klaas de Boer.